Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, - зміни до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії
Опубліковано 29 березня 2024 року о 12:38

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проєкту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії»


На засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП), що проводилося у формі відкритого слухання 27 березня 2024 року, схвалено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії».

13.02.2024 НКРЕКП прийнято постанову НКРЕКП № 281 «Про внесення змін до Кодексу системи передачі». Зазначеними змінами, зокрема передбачено, що джерела фінансування інвестиційної програми на прогнозний рік, визначаються з урахуванням вимог Порядку розроблення, подання на схвалення та виконання інвестиційної програми оператора системи передачі, що є додатком 12 до Кодексу системи передачі, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 309 (далі – КСП), згідно з формою, наведеною в додатку 13 до КСП.

Вимогами Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії, затвердженого постановою НКРЕКП від 22.04.2019 № 585 (далі – Порядок), визначено процедуру встановлення та детальний механізм розрахунку тарифу, що регламентує порядок дій та оформлення необхідних документів, зокрема, перелік документів, які суб’єкт господарювання повинен надати разом із заявою на встановлення тарифу, порядок та строки розгляду заяви, та умови, за яких здійснюється встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії.

Таким чином, виникає необхідність приведення норм Порядку у відповідність до змін до КСП, внесених постановою НКРЕКП від 13.02.2024 № 281.

З огляду на зазначене, НКРЕКП розроблено проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії».

Проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, аналіз впливу рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, та порівняльна таблиця оприлюднені шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП.

Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 18 квітня 2024 року (включно) у письмовому та електронному вигляді.

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та електронному вигляді у форматах doc (docx) та PDF за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866, які слід надсилати на адреси: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Сім’ї Бродських, 19; e-mail: stepanyk@nerc.gov.ua. Контактна особа: Степанюк Тетяна Юріївна, тел. (044) 204-48-70.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux