Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З 1 січня втратить чинність Порядок визначення тарифів на передачу електроенергії місцевими (локальними) електромережами та тарифів на постачання електроенергії для ліцензіатів з постачання електричної енергії за регульованим тарифом
Опубліковано 31 грудня 2014 року о 12:51



 

Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 11.12.2014 № 765 «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов НКРЕ» сьогодні офіційно оприлюднена в «Офіційному віснику України» за № 103, ст. 3049.

 

Постанова набирає чинності з 1 січня 2015 року.

 

Зазначена постанова передбачає втрату чинності постанов НКРЕ від 02.04.2001 № 309 «Про затвердження Порядку визначення тарифів на передачу електроенергії місцевими (локальними) електромережами та тарифів на постачання електроенергії для ліцензіатів з постачання електричної енергії за регульованим тарифом» (із змінами) та від 20.12.2012 № 1665 «Щодо визначення доходу від здійснення ліцензованої діяльності з передачі електроенергії місцевими (локальними) електромережами та постачання електричної енергії за регульованим тарифом» (із змінами).

 

Постанова розроблялася як регуляторний акт у зв’язку зі складною ситуацією в сфері енергетики, а саме: падінням обсягів споживання електричної енергії споживачами, виникненням дефіциту вугілля та природного газу, та при цьому підвищенням ціни на вугілля внаслідок його імпортування з інших держав. Через вплив цих факторів, а також внаслідок зростання інфляції та суттєвої девальвації гривні об’єктивно збільшується оптова ринкова ціна на електроенергію.

 

Рішення Комісії було прийнято з метою уніфікації підходів до тарифного регулювання та недопущення значного зростання тарифів на передачу та постачання електроенергії і, відповідно, єдиних роздрібних тарифів.

 

Також варто зазначити, що  постанова № 765 оприлюднена на офіційному веб-сайті НКРЕКП www.nerc.gov.ua і розміщена в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство», а також буде оприлюднена в офіційному друкованому ЗМІ Комісії – «Інформаційному бюлетені НКРЕ».

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux