Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Представники НКРЕКП взяли участь у 32-й Генеральній Асамблеї WAREG
Опубліковано 21 червня 2024 року о 12:06

19 червня 2024 року в місті Скоп’є (Північна Македонія) відбулась 32-га Генеральна Асамблея Асоціації європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG). В онлайн режимі НКРЕКП представляли співробітники Департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, Управління стратегічного розвитку та міжнародної координації.

Під час заходу учасниками було висвітлено основні проблеми національних регуляторів у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, а також подальші пріоритети діяльності регуляторів. Члени WAREG наголосили на важливості незалежної та прозорої роботи регуляторів задля поліпшення якості надання комунальних послуг та відповідно до найкращих європейських стандартів та практик.

Представники НКРЕКП взяли активну участь у дискусіях за круглим столом Генеральної Асамблеї. Зокрема, вони наголосили, що ключовим завданням Регулятора в умовах війни та постійних обстрілів енергетичної інфраструктури є забезпечення населення цілодобовим та якісним централізованим водопостачання та водовідведенням, що потребує прийняття виважених і складних рішень, для реалізації яких необхідні фінансові ресурси.

На сьогодні вкрай важливим для водоканалів України є долучення міжнародних донорських організацій для розв'язання зазначених проблеми, зокрема шляхом надання технічної та фінансової допомоги.

Енергоефективність у сфері водовідведення є основним пріоритетом в умовах руйнацій та відключень електричної енергії у зв’язку з військовими діями агресора. Під час чергової сесії Генеральної Асамблеї учасники підтвердили, що в сучасних умовах енергетична ефективність набуває першочергового значення.

В рамках співпраці з WAREG та подальшої європейської інтеграції, НКРЕКП як регулятор постійно досліджує та аналізує найкращі європейські практики в сфері централізованого водопостачання та водовідведення.

Довідково: WAREG є членською організацією та платформою, в рамках якої регулятори сфери водопостачання та водовідведення країн Європи можуть знайти рішення для конкретних завдань операторів, споживачів та навколишнього середовища, спираючись на підтримку своїх членів у активній співпраці, обміні знаннями та розбудові майбутнього потенціалу.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux