Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оприлюднюється проект постанови, що має ознаки регуляторного акта, – втрата чинності Порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж
Опубліковано 30 січня 2019 року о 17:29



НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ 

 

 

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 21 листопада 2013 року № 1467»

 

 

На сьогодні, приєднання електроустановок замовника має здійснюватися відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії».

 

Згідно з частиною 17 розділу XVII Прикінцеві та перехідні положення Закону, НКРЕКП має затвердити методику (порядок) формування плати за приєднання до системи передачі та систем розподілу.

 

Методика (порядок) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу була затверджена постановою НКРЕКП від 18 грудня 2018 року № 1965.

 

Разом з цим, питання приєднання електроустановок замовника, яке не є стандартним приєднанням, у тому числі і питання надання замовником поворотної фінансової допомоги електропередавальній організації для здійснення заходів із приєднання електроустановок замовника у разі недостатності коштів для виконання в повному обсязі робіт згідно з проектно-кошторисною документацією врегульовувалося Законом України «Про електроенергетику». Відповідно до абзацу десятого частини першої статті 12 Закону України «Про електроенергетику», одним із завдань Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, є зокрема розроблення та затвердження порядку фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж. Порядок фінансування послуг з приєднання електроустановок до електричних мереж, затверджено постановою НКРЕ від 21.11.2013 № 1467 (далі – Порядок).

 

Проте відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії» Закон України «Про електроенергетику» визнано таким, що втратив чинність, зокрема, стаття 172, яка врегульовувала питання приєднання електроустановок замовника, яке не є стандартним.

 

У зв’язку із цим, виникає необхідність привести нормативно-правові акти НКРЕКП у відповідність до чинного законодавства, зокрема визнати таким, що втратив чинність Порядок.

 

З огляду на зазначене, НКРЕКП було розроблено проект постанови «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 21 листопада 2013 року № 1467».

 

Проект постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу та обґрунтуванням оприлюднені з метою отримання зауважень та пропозицій шляхом розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП в мережі Інтернет /storage/app/uploads/public/61a/e98/da4/61ae98da4d753821558022.pdf .

 

Зауваження та пропозиції слід надсилати на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Bilenko@nerc.gov.ua .

 

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 1 березня 2019 року у письмовому або електронному вигляді.

 

Зауваження та пропозиції до проекту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, подаються у письмовому та/або електронному вигляді у форматах doс, docx за формою згідно з додатком 1 до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.062017 № 866 .

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг

30.01.2019


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux