Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ольга Бабій взяла участь в онлайн дебатах Флорентійської Школи Регулювання
Опубліковано 03 червня 2022 року о 14:40

1 червня 2022 року Членкиня НКРЕКП Ольга Бабій взяла участь в онлайн дебатах на тему «Чого бракує Україні для приєднання до внутрішнього енергетичного ринку ЄС» у Флорентійській Школі Регулювання (FSR).

Ці дебати є частиною серії заходів, які FSR започаткувала у вересні 2020 року, та які швидко привернули увагу зацікавлених сторін енергетичного сектору. Поточний раунд дебатів зібрав широке коло учасників, а у якості спікерів виступили представники Energy Community, ENTSO-E, ENTSO-G, ACER, EFET, НКРЕКП, Dixi Group.

Презентуючи позицію НКРЕКП щодо перспектив подальшої інтеграції з ЄС в енергетичній сфері, Ольга Бабій доповіла в тому числі про актуальний стан роботи енергетичного ринку та виклики, з якими він наразі стикається. Разом з тим, вона відмітила, що український енергетичний сектор продовжує не лише безперебійно функціонувати в умовах війни, переконливо демонструючи свою стійкість та надійність, але і забезпечує поставки електроенергії в сусідні країни, а саме до Польщі та Молдови.

Також Членкиня НКРЕКП розповіла про конкретні кроки та заходи, які здійснює Регулятор з тим, щоб забезпечити подальшу інтеграцію енергетичних ринків України з європейськими ринками. Окремо вона наголосила на вигодах, які принесе обом сторонам перехід до комерційних обмінів електричною енергією між Україною та Європейським Союзом.

Знаково, що у своїх промовах більшість учасників дебатів, зокрема, представники Energy Community, ENTSO-E, ENTSO-G висловили переконання в тому, що Україна завдяки здійсненим реформам у сфері енергетики по суті вже є частиною європейського енергетичного сектору, та цілком відповідає європейським стандартам по багатьом основним технічним і регуляторним аспектам. Учасники дебатів також окреслили подальші кроки, які Україні потрібно зробити для поглиблення інтеграції та розвитку комерційних обмінів, згадавши передусім необхідність повної імплементації низки мережевих регламентів ЄС, запровадження RЕМІТ, належної підготовки до CBAM тощо.

Європейські колеги вкотре запевнили у підтримці народу України та його інституцій, а також висловили готовність до поглиблення співпраці.

Довідково: Флорентійська школа регулювання (FSR) є центром передового досвіду для незалежного обговорення та обміну знаннями з метою покращення якості європейського регулювання та політики. FSR проводить академічні дослідження, навчальні та політичні заходи в сферах енергетики і клімату, комунікацій і медіа, транспорту і води.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux