Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
ОЕСР презентувала дослідження стану конкуренції в електроенергетичному секторі України
Опубліковано 04 липня 2023 року о 14:39

30 червня 2023 року Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський взяв участь онлайн у заході, на якому було презентоване дослідження Організації Економічного Співробітництва та Розвитку (ОЕСР) «Ринкове дослідження стану конкуренції в електроенергетичному секторі України».

Дослідження, яке проводили фахівці ОЕСР за фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, включало аналіз функціонування оптового та роздрібного ринків електричної енергії в Україні. Воно містить також низку рекомендацій щодо подальшого розвитку ринків, а також усунення бар’єрів та посилення конкуренції.

К.Ущаповський подякував партнерам за співпрацю та повідомив, що презентація дослідження ОЕСР стану конкуренції в електроенергетичному секторі України є основою для подальших фахових обговорень та пошуку нових підходів до регулювання енергетики.

Зокрема, він підкреслив, що дуже важливим кроком у цьому контексті стало прийняття парламентом та підписання Президентом України Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках» (Закон про REMIT).

«НКРЕКП вже активно працює над розробленням відповідних нормативно-правових актів, необхідних для повного впровадження положень Закону про REMIT. Усвідомлюючи обмежений час, Регулятор зобов'язується виконати усі необхідні процедури відповідно до Закону в найкоротший термін. Комісія розуміє виняткову важливість цього Закону для стабільності та розвитку енергетичного сектору, а також несе повну відповідальність за його успішну імплементацію», - заявив очільник Регулятора.

Він запевнив, що НКРЕКП здійснює цілодобовий моніторинг енергетичних ринків України, і надалі вживатиме усіх необхідних заходів для досягнення цілей підвищення рівня конкуренції. Регулятор відкритий до співпраці з міжнародними фахівцями та інституціями для досягнення прогресу в енергетичному комплексі нашої країни.

Голова Комісії також висловив надію на подальшу співпрацю з ОЕСР у забезпеченні реформ електроенергетичного сектору та розвитку конкурентного середовища.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux