Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП взяла участь в обговоренні розвитку розподіленої генерації енергії в секторі централізованого теплопостачання України
Опубліковано 23 вересня 2024 року о 17:27

18 вересня 2024 року Проєктом енергетичної безпеки USAID було проведено круглий стіл на тему: «Технічні, економічні та законодавчі аспекти розвитку розподіленої генерації енергії в секторі централізованого теплопостачання України та можливі шляхи сприяння такому розвитку».

До участі в заході долучились більше ніж 130 представників підприємств централізованого теплопостачання, державних органів та органів місцевого самоврядування, а також співробітники Офісу критичної інфраструктури USAID/України.

Тема заходу – розвиток розподіленої генерації в секторі централізованого теплопостачання, що є вкрай важливим в контексті підготовки України до опалювального сезону в умовах війни. Встановлення генеруючих установок (газотурбінних, газопоршневих, когенераційних тощо) є першочерговим завданням для покриття дефіциту потужності в енергетичній системі України та забезпеченні надійного електропостачання споживачів та об’єктів критичної інфраструктури. Особливо важливим це є для тих областей та міст нашої країни, які знаходяться в безпосередній близькості до зони бойових дій.

Регулятор представляли Член НКРЕКП Костянтин Ущаповський, співробітники департаментів із регулювання відносин у сфері енергетики, із регулювання відносин у сферах теплопостачання, стратегічного розвитку та міжнародної співпраці.

Під час обговорення окрему увагу було приділено рішенням Регулятора, що були прийняті з метою створення умов для швидкого та безперешкодного розгортання діяльності об’єктів розподіленої генерації в Україні.

Зокрема, спрощення дозвільних процедур та кардинальна оптимізація процедури приєднання генеруючих установок до електричних, газових та теплових мереж суттєво сприятимуть цьому процесу.

Були також обговорені складнощі, з якими стикаються підприємства під час приєднання об’єктів розподіленої генерації.

«Переконаний, що наші зусилля сприятимуть забезпеченню оперативного електроживлення об'єктів критичної інфраструктури в умовах війни, забезпечуючи стабільність роботи та спрощені умови діяльності на ринку електричної енергії для операторів таких когенераційних генеруючих установок», − зазначив Костянтин Ущаповський.






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux