Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП взяла участь у 3-му Європейському форумі з регулювання водних послуг
Опубліковано 11 грудня 2023 року о 10:45

6 грудня 2023 року в м. Брюссель (Бельгія) відбувся 3-й Європейський форум з регулювання водних послуг (#EFRWS23), організований Асоціацією європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG).

Форум, який проходить раз на два роки, є потужним майданчиком, що об’єднує інституції, національні органи влади та усі зацікавлені сторони, що здійснюють діяльність або регулювання у сфері питної води та стічних вод. Він спрямований на підвищення обізнаності щодо досягнення цілей ЄС з особливим акцентом на політиці та інструментах регулювання.



Окрім цього, #EFRWS23 слугує місцем зустрічі для інституцій та зацікавлених сторін з країн-сусідів Європейського Союзу, які знаходяться у процесі наближення до екологічних стандартів ЄС, де WAREG працює для сприяння європейській інтеграції та обміну регуляторними рішеннями з метою забезпечення якісної питної води та надання послуг з водовідведення.

В Форумі взяли участь онлайн Член НКРЕКП Руслан Кайдаш, співробітники Департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, Управління стратегічного розвитку та міжнародної координації.



Президент WAREG Андреа Герріні наголосив на важливості нових регуляторних підходів у досягненні амбітних екологічних цілей ЄС: «Ми рухаємося вперед і розвиваємо нові ініціативи, такі як нещодавно оголошена у щорічній доповіді Президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн у вересні цього року ініціатива щодо забезпечення стійкості водних послуг як ключовий результат Європейської зеленої угоди до 2024 року. Таким чином, Форум глибоко зануриться в амбіції ЄС щодо Зеленої угоди, підкресливши деякі ключові наслідки для підприємств водопровідно-каналізаційного господарства та споживачів у країнах ЄС.»

В рамках #EFRWS23 спікери та учасники акцентували увагу на розвитку європейського законодавства для досягнення цілей Зеленої угоди ЄС, що відбувається на фоні нагальних екологічних викликів і спільного прагнення до сталого розвитку. Кліматична нейтральність і енергетична стійкість, економічні та соціальні наслідки у водному секторі були в центрі обговорення європейськими регуляторами водних ресурсів, установами ЄС та зацікавленими сторонами.

За підсумками #EFRWS23 було досягнуто домовленості продовжувати розвивати нові ініціативи щодо водної стійкості, співпраці між органами регулювання водних ресурсів для забезпечення загального доступу до послуг водопостачання за справедливими цінами, сприяти інноваціям та дотримуватися принципів прозорості, справедливості та екологічного управління.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux