Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП спільно з Мінцифри та НКЕК зробили крок до покращення якості мобільного зв’язку
Опубліковано 19 липня 2024 року о 13:11

19 липня 2024 року Регулятор на своєму засіданні прийняв постанову «Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 26 березня 2022 року № 352».

Зазначені зміни напрацьовані НКРЕКП спільно з Мінцифри та результатами низки нарад за участю НКЕК, Міненерго, Держенергонагляду, операторів систем розподілу (ОСР) та операторів мобільного зв’язку.

Це рішення забезпечить операторам мобільного зв’язку дієвий та необтяжливий механізм для покращення технічних параметрів електроживлення базових станцій мобільного зв’язку, що, у свою чергу, позитивно вплине на якість мобільного зв’язку та інтернету.

Виступаючи на засіданні НКРЕКП, представник Мінцифри, Директор Директорату електронних комунікацій Станіслав Приходько зазначив, що сьогоднішнє рішення є дуже важливим для усієї галузі електронних комунікацій. Воно було розроблене на виконання доручення Верховного Головнокомандувача про необхідність покращення автономної роботи мереж та мобільного зв’язку. Саме завдяки цим змінам усі українці отримають більш надійний та якісний зв’язок в умовах відключення електроенергії. Це також збереже їм доступ до служб екстреної допомоги, можливість користуватись державними сервісами онлайн та освітніми платформами. 

Менеджер з регуляторних питань ПрАТ «Київстар» Вадим Лиманський також підтримав це рішення, що було розроблене представниками обох ринків: електронних комунікацій та електричної енергії. «Воно є збалансованим та оперативно підготовленим усіма учасниками процесу», - наголосив він.

Головний енергетик ПрАТ «ВФ Україна» Олександр Шурін: «Від імені компанії Водафон також хочу висловити подяку команді НКРЕКП, Мінцифри та усім залученим сторонам за ґрунтовний та оперативний підхід при розробці цих змін, які дозволили напрацювати оптимальне технічне рішення. Впевнений, що воно матиме позитивний ефект щодо забезпечення безперервного та працездатного мобільного зв’язку».

Голова НКРЕКП Валерій Тарасюк подякував Голові НКЕК Олександру Животовському за проведену роботу при підготовці цього виваженого рішення.


***

Вказані зміни передбачають, зокрема:

встановлення строку збільшення ОСР величини дозволеної до використання потужності базових станцій мобільного зв’язку на рівні 21 календарного дня;

використання ОСР оптимальних технічних рішень для надання послуг з приєднання (збільшення величини дозволеної до використання потужності) базових станцій мобільного зв’язку;

технічні умови мають містити мінімальний набір технічних вимог на збільшення величини потужності базових станцій мобільного зв’язку;

надання до заяви про приєднання лише одного документу – листа про підтвердження актуальності наявності в ОСР інформації;

мінімальний набір інформації, що зазначається замовником у заяві про приєднання тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux