Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП прийняла постанову «Про моніторинг ринку теплової енергії»
Опубліковано 09 жовтня 2023 року о 16:37

4 жовтня 2023 року НКРЕКП на своєму засіданні прийняла постанову № 1825 «Про моніторинг ринку теплової енергії», якою затверджені Порядок моніторингу ринку теплової енергії та Порядок моніторингу розподілу та використання коштів, що надходять на небюджетні рахунки теплопостачальних та теплогенеруючих організацій.

Ця постанова стосовно Порядку моніторингу розподілу та використання коштів набирає чинності з дня, наступного за днем її оприлюднення на офіційному вебсайті НКРЕКП, стосовно Порядку моніторингу ринку теплової енергії – з 01 листопада 2023 року.

Порядок моніторингу розподілу та використання коштів розроблений на виконання постанови КМУ від 22.08.2023 № 896 «Про внесення змін до постанов КМУ від 01 червня 2011 р. № 869 і від 19 липня 2022 р. № 812», пунктом 2 якої НКРЕКП зобов’язано інформувати штаб з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2023/24 року під час воєнного стану про результати моніторингу розподілу та використання коштів, що надходять на небюджетні рахунки теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, передбаченого пунктом 34 постанови КМУ від 19 липня 2022 р. № 812, відповідно до затвердженого НКРЕКП порядку.

Надавачами інформації для цілей моніторингу розподілу та використання коштів відповідно до цього Порядку є Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, органи Державної казначейської служби, ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» та теплопостачальні і теплогенеруючі організації, що відкрили небюджетні рахунки в органах Казначейства.

Порядок моніторингу ринку теплової енергії розроблений відповідно до положень статті 20 Закону України «Про Національну Комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» з метою забезпечення виконання НКРЕКП покладених законами України функцій та повноважень, приведення у відповідність до норм чинного законодавства відповідних нормативно-правових актів.

Відповідно до положень Порядку моніторингу ринку теплової енергії дані (інформація) для цілей моніторингу надаються суб'єктами господарювання, що провадять діяльність з виробництва теплової енергії в обсязі, що перевищує 20 тисяч Гкал на рік, та/або транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами в обсязі, що перевищує 18 тисяч Гкал на рік, та/або постачання теплової енергії в обсязі, що перевищує 18 тисяч Гкал на рік, з автоматичною передачею отриманих даних (інформації) центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері житлово-комунального господарства та відповідному органу ліцензування.

Прийняття зазначеної постанови забезпечить здійснення оперативного аналізу ефективності роботи ринку теплової енергії, виявлення проблем його функціонування, а також забезпечення зацікавлених сторін актуальною інформацією.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux