Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП оголосила тендер з реконструкції сховища, розташованого в її адміністративній будівлі
Опубліковано 04 червня 2024 року о 15:19

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), проведе процедуру відкритих торгів для визначення компанії-підрядника, що здійснюватиме реконструкцію вбудованого сховища (захисної споруди цивільної оборони) №107588 за адресою: м. Київ, вул. Сім’ї Бродських, 19. Очікувана вартість виконаних робіт у 2024 році становитиме – 9,4 млн грн, у 2025 році – 20,9 млн грн.

Тендер з реконструкції сховища НКРЕКП проводить на виконання вимоги Київської міської державної адміністрації та Солом’янської районної у місті Києві державної адміністрації задля забезпечення мешканців укриттям, що буде відповідати всім сучасним безпековим нормам у випадку воєнних дій та інших загроз.

Згідно з Актом оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту, виданим НКРЕКП уповноваженими органами та міською владою, дане сховище (укриття) визнано непридатним для експлуатації та не може використовуватися за призначенням. Так, при обстеженні приміщення були виявлені численні дефекти та пошкодження спричинені незворотними природними процесами руйнування.

Зокрема, зафіксовані пошкодження в системах теплопостачання та опалення; електропостачання та електрообладнання; водопостачання та водовідведення. Крім того, додаткові евакуаційні виходи перекрито залізобетонними плитами; порушена гідроізоляція; виявлені численні відшарування захисного шару бетону, присутні оголення та сліди корозії арматури плит; поверхні конструкцій уражені грибком та цвіллю; наявний розрив вентиляційних коробів, сліди іржавіння та деформація коробу тощо.

НКРЕКП вже розробила Проєктно-кошторисну документацію з проведення реконструкції зазначеного сховища загальною площею 1270,4 кв. м.

Метою запланованої реконструкції, що передбачена умовами тендера, є усунення вказаних пошкоджень та дефектів. Серед багатьох видів робіт у проєкті також передбачений монтаж маловантажного ліфта для забезпечення безперешкодного доступу до сховища маломобільних груп населення, що проживають на прилеглій до сховища території, а також облаштування основних та допоміжних приміщень, медпунтку, санітарних вузлів, зон для перебування вагітних, дітей до 11 років тощо.

На сьогоднішній день дане сховище використовується співробітниками НКРЕКП як найближче укриття під час повітряних тривог. Після проведення реконструкції в споруді зможуть укриватися та тимчасово перебувати до 1250 осіб (мешканці сусідніх будинків та працівники офісів). Доступ буде забезпечено під час тривоги всім, хто потребує захисту, в режимі 24/7.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux