Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НКРЕКП: Наша спільна мета – вивести НЕК «Укренерго» в режим беззбитковості та забезпечити повне погашення боргів перед зеленою генерацією
Опубліковано 09 лютого 2023 року о 16:04

9 лютого 2023 року в НКРЕКП відбулась нарада з компанією НЕК «Укренерго» за участі керівництва та членів наглядової ради оператора системи передачі (ОСП).

Захід був присвячений обговоренню фінансового стану НЕК «Укренерго», пропозицій компанії щодо необхідності перегляду тарифу на передачу електричної енергії та на диспетчерське управління.

Зокрема, представники компанії повідомили про тарифне недофінасування за результатами 2022 року, а також негативний фінансовий результат, що був зафіксований за результатами січня 2023 року.

«Перший місяць поточного року – це був період, який пройшов в надзвичайно складних умовах, пов’язаних зі значними обмеженнями електропостачання споживачів, що вплинуло на зниження обсягів передачі по відношенню до планових», - заявив Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Це, на думку керівника компанії, загрожує фінансовому стану ОСП та негативно впливає на інших гравців на ринку, зокрема, на зелену генерацію.

За підсумками зустрічі була досягнута домовленість про періодичне надання ОСП до НКРЕКП моніторингової інформації про його фінансовий стан, а також про проведення Регулятором найближчим часом перевірки діяльності НЕК «Укренерго» за 2022 рік з метою верифікації її актуальних фінансових показників та напрацювання пропозицій щодо збалансування її фінансово-економічного стану, в тому числі шляхом щоквартального перегляду складових тарифів.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський наприкінці наради наголосив: «Компанія «Укренерго» є дуже важливим гравцем на ринку електричної енергії України. Тому її фінансова стабільність є запорукою стабільної роботи енергосистеми України. І це набуло особливого значення під час воєнного стану та неодноразових обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури країни. Регулятор докладає максимальних зусиль з метою пошуку рішень для фінансово збалансованого функціонування оператора системи передачі. Наша спільна мета – вивести компанію в режим беззбитковості, що також сприятиме повному погашенню заборгованості перед зеленою генерацією».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux