Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Комісія оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження ОЕС
Опубліковано 09 грудня 2014 року о 17:18



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сьогодні прийняла постанову № 752 «Про внесення зміни до постанови НКРЕ від 20 грудня 2001 року № 1241», якою оптимізувала непобутовим споживачам тарифні коефіцієнти за спожиту електроенергію в пікові періоди навантаження на об’єднану енергетичну систему України.

 

При цьому денний тарифний коефіцієнт для двозонних тарифів, диференційованих за періодами часу, збільшується до 1,85, а для тризонних тарифів піковий тарифний коефіцієнт збільшується до 2,0.

 

Визначений у постанові підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень ОЕС України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди і стимулюватиме споживачів (зокрема, промисловість: металургійну, машинобудівну, будматеріалів, хімічну та ін.) до переходу на споживання електричної енергії в нічний та напівпіковий періоди часу. Постанова № 752 чинна з дати її прийняття.

 

Дефіцит електроенергії в ОЕС України в пікові періоди обумовлений браком паливно-енергетичних ресурсів (газ, вугілля, мазут), дисбалансом між виробництвом та споживанням електроенергії, руйнуванням електричних мереж та транспортної інфраструктури в зоні АТО, а також низькою водністю річок України (найнижчий показник за останні 45 років) та зниженням середньодобової температури повітря понад норму.

 

Зазначене рішення Комісії приймалося на виконання Указу Президента України від 14 листопада № 876/2014 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року «Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року», рішень Кабінету Міністрів України - постанови від 13 серпня № 372 «Про затвердження Порядку вжиття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електричної енергії» та розпорядження від 8 грудня 2014 р. № 1195-р «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії».

 

НКРЕКП і надалі буде здійснювати усі залежні від неї заходи для стабілізації функціонування об’єднаної енергосистеми України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux