Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівники НКРЕКП взяли участь у круглому столі «Енергетичні ринки: шлях до стандартизованої торгівлі»
Опубліковано 07 липня 2023 року о 11:44

6 липня 2023 року Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський та член НКРЕКП Дмитро Коваленко взяли участь у круглому столі «Енергетичні ринки: шлях до стандартизованої торгівлі», організованому Проєктом енергетичної безпеки USAID та присвяченому обговоренню питань налагодження процесу торгівлі енергетичними продуктами.

Під час свого вступного слова Костянтин Ущаповський наголосив на спільних пріоритетах співпраці з країнами Європи, одним з яких є долучення вітчизняного енергетичного ринку до енергетичного ринку ЄС.

Зокрема, він зазначив, що впровадження ринку стандартизованих енергетичних продуктів є важливим етапом подальшої еволюції енергетичного ринку України. «Це, безумовно, сприятиме його прозорості, ліквідності та інтеграції до міжнародних ринків капіталу та товарних ринків. Це також є особливо важливим з огляду на воєнний стан в Україні, зокрема, масштаби руйнувань і необхідних коштів на відновлення країни», - заявив він.

Дмитро Коваленко розповів про те, що НКРЕКП на постійній основі працює над створенням надійної ринкової екосистеми та ринкової інфраструктури для забезпечення цілісності, доброчесності та ефективності енергетичних ринків, і розвиток торгівлі стандартизованими енергетичними продуктами Регулятор розцінює як ще один важливий елемент такої системи.

«Нещодавнє прийняття закону про RЕМІТ також наближає нас до цієї мети. Ми вдячні учасникам сьогоднішньої зустрічі, які доклали до цього значних зусиль. Адже прийняття цього закону дає нам змогу розвивати енергетичний ринок за прозорими європейськими правилами і не допускати недобросовісної конкуренції», - підкреслив очільник НКРЕКП.

«На виконання цього Закону Регулятор вже активно працює над розробленням відповідних нормативно-правових актів. Усвідомлюючи важливість RЕМІТ для стабільності та розвитку енергетичного сектору, НКРЕКП докладе максимальних зусиль для його успішної імплементації. Ми беремо на себе повну відповідальність виконати усі необхідні вимоги Закону в найкоротший термін, що, у свою чергу, дозволить формалізувати відносини на оптовому енергетичному ринку, в тому числі в контексті торгівлі стандартизованими енергетичними продуктами», - повідомив Дмитро Коваленко.

Керівники НКРЕКП запевнили учасників круглого столу в тому, що Регулятор налаштований на ефективну співпрацю для розвитку торгівлі стандартизованими енергетичними продуктами згідно з європейськими стандартами та практиками, що сприятиме залученню інвестицій в українську економіку, а також прозорому формуванню конкурентних цін та створенню інструментів хеджування, слугуватиме поштовхом для розробки відповідних фінансових послуг і розвитку фінансових ринків.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux