Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Голова та члени НКРЕКП у червні-липні провели ряд зустрічей з представниками міжнародних організацій
Опубліковано 08 серпня 2018 року о 18:20



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, активно співпрацює з міжнародними установами та організаціями. Протягом червня-липня 2018 року Голова та члени НКРЕКП провели ряд зустрічей з представниками міжнародних організацій, на яких були обговоренні актуальні поточні питання реформування енергетичних ринків та перспективні напрямки подальшого співробітництва.

 

20 червня 2018 року відбулась зустріч з представниками Європейського Союзу в Україні, в якій взяли участь керівник третього відділу програм допомоги «Енергетика, транспорт та навколишнє середовище» Йоханнес Баур, перший секретар, конкурентна політика та енергетичні ринки Хосе Мануель Хернандез Мартінез та координатор сектору енергетики Ольга Сімак.

 

Під час зустрічі сторони обговорили стан реформування енергетичної галузі України, поточний стан імплементації Україною Третього енергетичного пакету, а також необхідні кроки для забезпечення загального успіху реформ в енергетичному секторі України. Крім того, під час зустрічі були розглянуті питання щодо сталості та прозорості процесу реформування ринку природного газу і ринку електричної енергії та шляхи і напрямки подальшого співробітництва.

 

22 червня 2018 року відбулась зустріч зі старшим радником з питань енергетики Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Шукру Богутом та представниками проекту USAID-UNOPS «Розвиток енергетичних ринків» Фатіхом Колмеком, Ярославом Демченковим та Євгеном Глущаком.

 

Під час зустрічі сторони обговорили такі питання:

  • підписання меморандуму між проектом USAID «Розвиток енергетичних ринків в Україні» та НКРЕКП;
  • процес підготовки до приватизації державних обленерго;
  • анбандлінг приватних та державних обленерго (поточний статус, перспективи на майбутнє, питання, що потребують підтримки);
  • ліцензування діяльності з виробництва електричної енергії на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6;
  • прийняття тарифу для ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

 

18 липня 2018 року відбулась зустріч з представниками компанії Tetra Tech ES Inc., яка є виконавцем програми USAID «Енергетична безпека через конкурентоспроможні енергетичні ринки в Україні» (Програма ES-CEM, Програма).

 

У зустрічі взяли участь: Ангел Мінєв – голова місії, Девід Кейс – старший віце-президент компанії, Джек Біддісон – радник з енергетичних ринків та інституційного розвитку, Крассімір Канєв – старший економіст з енергетичних питань, Робін Камп – проектний менеджер та Андрій Пєрєвєртаєв    спеціаліст з енергетичних ринків.

 

Під час зустрічі було надано загальну інформацію щодо Програми ES-CEM, яка є найбільшим проектом технічної допомоги, що надається США енергетичному сектору України, тривалістю п’ять років та яка охоплюватиме питання регулювання і подальшого реформування газового сектору, сфер електроенергетики та теплопостачання. Було наголошено на тому, що робота за Програмою ES-CEM буде зосереджена на широкому колі питань, не обмежуючись при цьому лише вдосконаленням законодавчої бази, а охоплюючи також питання закупівлі необхідного устаткування, програмного забезпечення, моделювання ринків, інструментах моніторингу, посиленні інституційної спроможності Регулятора та учасників ринку тощо.

 

23 липня 2018 року відбулась зустріч з представниками Посольства Великої Британії в Україні, а саме Кейтлін О’Келлі – старшим політичним радником, Абу Саїдом – старшим економістом та Кейті Котрел – керівником комерційної секції, першим секретарем з питань енергетики.

 

Учасники зустрічі обговорили питання поточних пріоритетних напрямків діяльності НКРЕКП, зокрема щодо розробки та впровадження вторинного законодавства на виконання положень законів України «Про ринок природного газу» та «Про ринок електричної енергії», а також питання забезпечення відкритості, прозорості та незалежності при підготовці і прийнятті НКРЕКП регуляторних актів.

 

Під час зустрічі піднімались питання повноважень та компетенції НКРЕКП у сфері транзиту газу територією України, включаючи застосування Регулятором тарифної методології на основі багаторічного стимулюючого регулювання для встановлення тарифів на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу.

 

Учасники зустрічі також обговорили можливі інструменти та напрямки подальшої співпраці. 

 

25 липня 2018 року відбулась зустріч з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку: Жульєном Модюї, Джузеппе Грімальді, Павле Мілекічем, Станіславом Тарасовим, Джоелом Бургхоффом та Ольгою Єрьоміною.

 

Під час зустрічі сторони обговорили питання розвитку довгострокових інвестицій у проекти підтримки суб’єктів господарювання, які виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії.

 

Учасники зустрічі обмінялись баченням щодо майбутнього розвитку сектору відновлюваної енергетики в Україні, а саме щодо перспектив переходу на довгострокові відносини на основі аукціонів, а також напрямків забезпечення/розвитку балансуючих потужностей. У зв’язку з цим, сторони обговорили можливі напрямки надання НКРЕКП необхідної технічної допомоги на реалізацію поставлених завдань в сфері стимулювання інвестиційних проектів, спрямованих на збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux