Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Голова НКРЕКП разом із Послами США та ЄС обговорив ключові енергетичні реформи в Україні
Опубліковано 22 травня 2024 року о 18:47

21 травня ц.р. Посол США в Україні Бріджит Брінк, Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова та Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Валерій Тарасюк обговорили важливість незалежності Регулятора. До круглого столу високого рівня також долучилися представники Уряду США, ЄС та Секретаріату Енергетичного Співтовариства, щоб відзначити прогрес під час проведення реформ і окреслити подальший шлях для інтеграції України в енергетичні ринки ЄС, що є необхідним кроком для довгострокової стійкості проти агресії росії та використання нею енергії у якості зброї.

Посли США та ЄС і Голова НКРЕКП акцентували увагу на вагомості незалежності Регулятора та забезпеченні прозорості енергетичних ринків України. Досягнення незалежності сприятиме покращенню сфери енергетики та комунальних послуг, прискоренню євроінтеграційного процесу та залученню приватних інвестицій, що є критичним для відновлення України.

Сьогодні Україна активно впроваджує законодавчі зміни та інструменти, необхідні для гармонізації енергетичного сектору з європейськими стандартами і практиками. Зокрема, учасники круглого столу обговорили нормативно-правову базу, вже прийняту для імплементації Регламенту ЄС № 1227/2011 про доброчесність та прозорість на оптовому енергетичному ринку (REMIT). НКРЕКП за підтримки USAID та ЄС розробила та прийняла вторинне законодавство щодо впровадження REMIT на основі кращих практик ЄС, які, своєю чергою, також вимагають посилення незалежності Регулятора.

У співпраці із США та ЄС Україна продовжує вживати заходів для покращення доброчесності та прозорості енергетичного ринку у т.ч. шляхом розбудови незалежного, неупередженого та професійного Регулятора в енергетичному секторі. Впровадження REMIT та підтримка законодавчих реформ є абсолютно необхідним кроком для забезпечення прозорості, боротьби з корупцією та стимулювання розвитку конкурентних енергетичних ринків – усе задля надійного енергозабезпечення українського народу в такий кризовий період. Оскільки російський режим продовжує використовувати енергію як зброю, енергетична реформа є критично нагальною для вільного, незалежного та євроатлантичного майбутнього України.











Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux