Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
До уваги здобувачів ліцензії з розподілу електричної енергії
Опубліковано 25 вересня 2018 року о 16:07



НКРЕКП приділяє пильну увагу питанню початку роботи роздрібного ринку електроенергії, передумовою якого є відокремлення діяльності з розподілу електричної енергії від конкурентних видів діяльності, зокрема виробництва та постачання електричної енергії, та отримання нових ліцензій з розподілу електричної енергії.

 

З метою оптимізації процесу подачі документів до нових заяв про отримання ліцензії з розподілу електричної енергії відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 27 грудня 2017 року № 1470 (Ліцензійні умови № 1470), НКРЕКП ініціювала низку зустрічей з уповноваженими представниками діючих ліцензіатів, що здійснюють діяльність з розподілу електричної енергії, на яких було надано інформаційні та методологічні роз’яснення з формування документів, що мають надаватися для отримання нової ліцензії з розподілу електричної енергії, а також опрацьовані питання, які виникали у розподільних компаній у процесі підготовки документів.

 

Крім того, 31 серпня 2018 року на офіційному веб-сайті НКРЕКП було оприлюднено проект постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії» (Проект постанови), що має ознаки регуляторного акта, яким, зокрема, конкретизуються правові підстави перебування у здобувача ліцензії засобів провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії, право власності яких належить державі або територіальній громаді.

 

Слід зазначити, що до НКРЕКП надходять пропозиції до Проекту постанови від юридичних осіб та деяких державних органів щодо удосконалення Ліцензійних умов № 1470, зокрема, щодо спрощення процедури отримання нової ліцензії діючими ліцензіатами з розподілу електричної енергії.

 

У зв’язку з цим просимо усі зацікавлені сторони долучитися до розгляду Проекту постанови та у разі наявності зауважень та пропозицій до нього надати їх у встановленому порядку до НКРЕКП для розгляду.

 

Зауваження та пропозиції до Проекту постанови від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються до 1 жовтня 2018 року (включно) у письмовому та/або електронному вигляді на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Spivak_Y@nerc.gov.ua ; Antonyk@nerc.gov.ua .

 

Після опрацювання всіх зауважень та пропозицій до Проекту постанови НКРЕКП буде проведено відкрите обговорення (розгляд зауважень та пропозицій) Проекту постанови (орієнтовно 8 жовтня 2018 року), про що додатково буде повідомлено на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

 

Таким чином, подачу заяв та документів для отримання нової ліцензії з розподілу електричної енергії доцільно проводити після набуття чинності постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії», орієнтовно у середині жовтня 2018 року.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux