Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
До уваги осіб, які мають намір зареєструватися як учасники оптового енергетичного ринку
Опубліковано 20 листопада 2023 року о 16:30

НКРЕКП звертає увагу, що відповідно до Порядку реєстрації учасників оптового енергетичного ринку, затвердженого постановою НКРЕКП від 04.10.2023 № 1812 (далі - Порядок):

1. Реєстраційна форма має відповідати формі, затвердженій додатком 1 до Порядку у форматі «xls» або «xlsx» та заповнюється українською і англійською мовами.

Завантажити файл з реєстраційною формою: https://www.nerc.gov.ua/storage/app/sites/1/Docs/REMIT/R12345678_16.10.2023.xlsx.

Ознайомитись із прикладом заповнення реєстраційної форми: https://www.nerc.gov.ua/storage/app/sites/1/Docs/REMIT/reestratsiina_forma_pryklad_19.10.2023.xlsx

2. Реєстраційна форма подається:

1) уповноваженим представником, який є резидентом України:

в електронній формі у форматі «xls» або «xlsx» через офіційний вебсайт НКРЕКП (подати реєстраційну форму) або Портал електронних сервісів Мінекономіки (https://my.gov.ua/) або Портал Дія «Гід з державних послуг» (https://guide.diia.gov.ua/);

2) уповноваженим представником, який є нерезидентом України:

в електронній формі у форматі «xls» або «xlsx» через офіційний вебсайт НКРЕКП без накладення кваліфікованого електронного підпису (подати реєстраційну форму) з одночасним направленням підписаного уповноваженим представником (підпис із зазначенням ім’я та прізвища підписанта проставляються на кожній сторінці) оригіналу заповненої реєстраційної форми у паперовій формі нарочно або поштовим відправленням на адресу НКРЕКП (03057 м. Київ, вул. Сімʼї Бродських, 19).

3. Якщо уповноважений представник діє за належним чином оформленою і легалізованою довіреністю або наказом (для працівників особи), разом із реєстраційною формою надсилається копія такої довіреності або наказу.

Особливості оформлення довіреності для уповноваженого представника, який є нерезидентом України.

Довіреність на уповноваженого представника особи-нерезидента України, у тому числі якщо уповноважений представник також є нерезидентом України, має бути легалізована (посвідчена апостилем, у разі якщо особа-нерезидент України зареєстрована в державі, яка приєдналася до Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (Гаага, 1961 рік).

При цьому, така довіреність має бути перекладена на українську мову і вірність перекладу має бути офіційно посвідчена.

Також звертаємо увагу, що повноваження представника за довіреністю, який є нерезидентом України, не можуть бути обмежені представництвом інтересів особи-нерезидента України виключно засобами електронного зв’язку, оскільки уповноваженим представником – нерезидентом України також подається до НКРЕКП підписаний оригінал заповненої реєстраційної форми у паперовій формі.

Із питаннями, пов’язаними із реєстрацією учасників оптового енергетичного ринку, зокрема, щодо заповнення реєстраційної форми, можливо звернутися за телефоном: (044) 204 48 15.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux