Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
23 квітня 2024 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 23 квітня 2024 року о 12:58

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 23 квітня 2024 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ТОВ «ЕНЕРГЕТИЧНА МЕРЕЖА».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ГрінЛайтЕлектро»;

2) ТОВ «ЕЛТ»;

3) ТОВ «ЕНЕРГЕТИЧНА МЕРЕЖА»;

4) ТОВ «ІНВЕСТЕНЕРГО ПЛЮС».

3. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданих:

1) ТОВ «СОЛАР ЕНЕРДЖІ ЛТД»;

2) ТОВ «СКІФІЯ-СОЛАР-1»;

3) ТОВ «СКІФІЯ-СОЛАР-2».

4. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданої ДП «КАЛУСЬКА ТЕЦ НОВА».

5. Анулювати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, видану ТОВ «ТД «СКФ».

6. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 20 листопада 2018 року № 1468 (зміна найменування).

7. Зняти з розгляду питання щодо реєстрації учасників оптового енергетичного ринку.

8. Унести зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 11 червня 2019 року № 1019 (зміна встановленої потужності).

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку розроблення та подання на затвердження планів розвитку систем розподілу та інвестиційних програм операторів систем розподілу».

10. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Плану розвитку системи розподілу АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2024 – 2028 роки».

11. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку на 2024 – 2028 роки:

1) КП «ПАВЛОГРАДСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА» ПАВЛОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

2) КП «МІСЬКВОДОКАНАЛ» СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

3) КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»;

4) КП «ЧЕРНІГІВВОДОКАНАЛ» ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

12. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення інвестиційних програм (інвестиційних проектів) на 2024 рік:

1) КП «ПАВЛОГРАДСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА» ПАВЛОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

2) КП «МІСЬКВОДОКАНАЛ» СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ;

3) КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»;

4) КП «ЧЕРНІГІВВОДОКАНАЛ» ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» (щодо внесення змін до Кодексу газотранспортної системи, Кодексу газорозподільних систем та Типового договору транспортування природного газу).

14. Застосувати санкції до АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

15. Застосувати санкції до ТОВ «ЛЬВІВЕНЕРГОЗБУТ» за порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

16. Застосувати санкції до ТОВ «ПОЛТАВАЕНЕРГОЗБУТ» за порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

17. Застерегти ТОВ «ЕНЕРГІЯ СОНЦЯ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

18. Накласти штраф на РОВКП ВКГ «РІВНЕОБЛВОДОКАНАЛ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

19. Застерегти ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

20. Накласти штраф на ТОВ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

21. Рішення не прийнято щодо розстрочення сплати штрафу, накладеного на ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 27 березня 2024 року № 602.

22. Рішення не прийнято щодо розстрочення сплати штрафу, накладеного на ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 27 березня 2024 року № 603.

23. Унести зміну до розпорядження НКРЕКП від 27 березня 2024 року № 93-р («Про усунення порушень ДП «КИЇВГАЗЕНЕРДЖИ»).

24. Зняти з розгляду питання про внесення зміни до розпорядження НКРЕКП від 22 березня 2023 року № 62-р («Про усунення порушень ТОВ «САНВІН 13»).

25. Унести зміну до розпорядження НКРЕКП від 08 березня 2024 року № 69-р («Про усунення порушень ТОВ «ДНІСТРОВСЬКА ВІТРОЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ»).

26. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії (за зверненнями споживача).

27. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» з постачання природного газу (за зверненнями юридичних та фізичних осіб).

28. Провести позапланову виїзну перевірку НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» (щодо виконання розпорядження НКРЕКП від 20 лютого 2024 року № 53-р).

29. Провести позапланову виїзну перевірку НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» (щодо виконання розпорядження НКРЕКП від 20 лютого 2024 року № 54-р).

30. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» (щодо виконання розпорядження НКРЕКП від 14 листопада 2023 року № 311-р).

31. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» (щодо виконання розпорядження НКРЕКП від 19 вересня 2023 року № 254-р).

32. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «КИЇВОБЛГАЗ ЗБУТ» (щодо виконання розпорядження НКРЕКП від 19 вересня 2023 року № 255-р).

33. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» з постачання електричної енергії споживачу.

34. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» з постачання природного газу.

35. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «СМАРТ ЕНЕРДЖІ ГРУП» з виробництва електричної енергії.

36. Зняти з розгляду питання про збільшення строку проведення позапланової виїзної перевірки ПРАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії.

37. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА ТЕЦ» з виробництва теплової енергії.

38. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА ТЕЦ» з виробництва електричної енергії.

39. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

40. Прийняти постанову НКРЕКП «Про початок розслідування зловживань на оптовому енергетичному ринку за повідомленням ТОВ «Оператор ГТС України» від 09 квітня 2024 року № ТОВВИХ-24-5376».

41. Прийняти постанову НКРЕКП «Про відмову від проведення розслідування зловживань на оптовому енергетичному ринку щодо ТОВ «ВЕЛЛ КО».

42. Застерегти ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

43. Застосувати санкції до ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

44. Застосувати санкції до ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА» за порушення законодавства у сфері теплопостачання та Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії.

45. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «АВІРТУ»;

«Про внесення зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 29 березня 2024 року № 621» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «АВІРТУ» (СЕС Івано-Франківська обл., (інформація з обмеженим доступом))).

46. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» щодо особливостей здійснення неттінгу.

47. Перенести розгляд питання про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 25 лютого 2022 року № 332 «Про забезпечення стабільного функціонування ринку електричної енергії, у тому числі фінансового стану учасників ринку електричної на період дії в Україні воєнного стану» щодо особливостей врегулювання агрегатором від’ємної сальдованої величини.

48. Затвердити розмір вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг у березні 2024 року.

49. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство»


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux