Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
22 жовтня 2024 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 22 жовтня 2024 року о 12:33

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 22 жовтня 2024 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу ТОВ «СІ ЕР ЕС-ІНТЕРНЕШНЛ ІТ-КОНСАЛТИНГ».

2. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) ТОВ «КАДОГАН УКРАЇНА».

3. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії ТОВ «ВІТРЯНИЙ ПАРК ГІРСЬКИЙ».

4. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданих:

1) ТОВ «АЯКС ДНІПРО»;

2) ТОВ «БХК»;

3) ТОВ «ЕЛЕКТРІК ФІЛД»;

4) ТОВ «Є ЕНЕРДЖІ»;

5) ТОВ «НЕКСТ ЕНЕДЖИ»;

6) ТОВ «ПОІНТ ЕНЕРДЖИ»;

7) ТОВ «ФОРМУЛА ЕНЕРДЖІ».

5. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії ПОСП «УМАНСЬКИЙ ТЕПЛИЧНИЙ КОМБІНАТ».

6. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, виданої КП «СМІЛАКОМУНТЕПЛОЕНЕРГО».

7. Продовжити зупинення дії ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, виданої ТОВ «ДОНЕЦЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОСЛУГИ».

8. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданих:

1) ТОВ «СКІФІЯ-СОЛАР-1»;

2) ТОВ «СКІФІЯ-СОЛАР-2»;

9. Анулювати ліцензію з постачання електричної енергії споживачу, видану ТОВ «БЕТ», та внести зміни до постанови НКРЕКП від 21 лютого 2020 року № 462.

10. Унести зміну до додатка до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 23 жовтня 2018 року № 1243 (уточнення місцезнаходження об’єкта електроенергетики).

11. Унести зміну до додатка до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 23 серпня 2019 року № 1741 (уточнення місцезнаходження об’єкта електроенергетики).

12. Зняти з розгляду питання щодо анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, виданої ТОВ «ЕНЕРГОДЕВ».

13. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких Ліцензійних умов» (щодо встановлення вимоги по затвердженню паспортів безпеки на об’єкти критичної інфраструктури).

14. Перенести розгляд питання щодо реєстрації учасників оптового енергетичного ринку.

15. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку системи розподілу ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2025 – 2029 роки».

16. Прийняти постанови НКРЕКП щодо схвалення Планів розвитку систем розподілу на 2025 – 2029 роки:

1) ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»;

2) АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Плану розвитку системи розподілу АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» на 2024 – 2028 роки».

18. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 19 грудня 2023 року № 2446» щодо внесення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «ПЕЕМ «ЦЕНТРАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» на 2024 рік.

19. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2023 року № 2637» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» на 2024 рік.

20. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКОБЛЕНЕРГО» на 2024 рік».

21. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» на 2024 рік».

22. Прийняти постанову НКРЕКП «Про особливості підключення плавучих електростанцій до системи передачі в період дії воєнного стану».

23. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку встановлення (формування) тарифів на послуги з розподілу електричної енергії» (приведення Порядку до норм діючої нормативної бази Регулятора в частині продовження першого регуляторного періоду).

24. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» на 2024 – 2028 роки».

25. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми (інвестиційного проекту) ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» на 2024 рік».

26. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку на 2024 – 2028 роки:

1) КВП «КРАМАТОРСЬКИЙ ВОДОКАНАЛ»;

2) КП «ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛ».

27. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення інвестиційних програм (інвестиційних проектів) на 2024 рік:

1) КВП «КРАМАТОРСЬКИЙ ВОДОКАНАЛ»;

2) КП «ЧЕРНІВЦІВОДОКАНАЛ».

28. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до Порядку формування тарифів на транспортування нафти та нафтопродуктів магістральними трубопроводами».

29. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії», яким передбачається функціонування в складі оператора системи/електропостачальника Центру розгляду скарг, як структурного підрозділу ліцензіата, уповноваженого на розгляд скарг заявників щодо порушення їхніх прав та законних інтересів.

30. Спрямувати на допомогу силам безпеки і силам оборони, органам і військовим формуванням, функції яких стосуються національної безпеки і оборони згідно із Законом України «Про національну безпеку України» частину заробітної плати Голови та членів НКРЕКП».

31. Відмовити у проведенні розслідування зловживань на оптовому енергетичному ринку щодо НАФТОГАЗОВИДОБУВНОГО УПРАВЛІННЯ «ПОЛТАВАНАФТОГАЗ» ПАТ «УКРНАФТА».

32. Накласти штраф на ТОВ «ТЕРНОПІЛЬОБЛГАЗ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

33. Накласти штраф на ТОВ «ГК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» за невиконання пункту 2 розпорядження НКРЕКП від 26 вересня 2023 року № 258-р «Про усунення порушень ТОВ «ГК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» (щодо діяльності з постачання природного газу).

34. Застерегти ТОВ «С.ЕНЕРДЖІ-КІРОВОГРАД» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

35. Застосувати санкції до ТОВ «БІОЕНЕРГОПРОДУКТ» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

36. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «ТІВОЛІ ФЮР» з виробництва електричної енергії.

37. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «САНВІН 8» з виробництва електричної енергії.

38. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» з постачання електричної енергії споживачу.

39. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «УКР ГАЗ РЕСУРС» з постачання природного газу.

40. Збільшити строк проведення планової перевірки АТ «КІРОВОГРАДГАЗ» з розподілу природного газу.

41. Збільшити строк проведення планової перевірки ПТМ «КОВЕЛЬТЕПЛО» з виробництва електричної енергії.

42. Збільшити строк проведення планової перевірки ПТМ «КОВЕЛЬТЕПЛО» з виробництва теплової енергії.

43. Унести зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині коригування розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

44. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

45. Унести зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 21 серпня 2024 року № 1514 (щодо створення облікових записів у реєстрі гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії).

46. Перенести розгляд питання про врегулювання актуальних питань забезпечення безпеки постачання та запобігання надзвичайної ситуації в енергетичній системі України.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux