Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
20 березня 2024 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 20 березня 2024 року о 13:35

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 20 березня 2024 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ВІОТОРГ»;

2) ТОВ «ГАЗ ЕНЕРДЖІ СОУРС»;

3) ТОВ «ЕНЕРГО ГАЗ ДИНАМІКА».

2. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу ТОВ «АСҐАРД ЕЛЕКТРІСІТІ».

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності):

1) ТОВ «ЕНЕРГОІНВЕСТГРУП»;

2) ТОВ «СК ЕНЕРДЖІ ГРУП».

4. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданої НВП ХАРТРОН-ПЛАНТ ЛТД (ТОВ).

5. Зупинити дію ліцензії з постачання природного газу, виданої КП «СМІЛАКОМУНТЕПЛОЕНЕРГО».

6. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 26 березня 2022 року № 350 (щодо особливостей розгляду заяв про анулювання ліцензій у період дії в Україні воєнного стану).

7. Відмовити КП БМР «БЦТМ» у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії.

8. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку здійснення процедури сертифікації оператора системи передачі».

9. Перенести розгляд питання про врегулювання невідкладних питань діяльності суб’єктів господарювання на ринках електричної енергії та природного газу в умовах воєнного стану.

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до додатка до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 11 червня 2019 року № 1019» (щодо коригування встановленої електричної потужності ПРАТ «УКРГІДРОЕНЕРГО».

11. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу» (щодо удосконалення підходу до розрахунку ставок плати за стандартне приєднання, початку запровадження системи моніторингу приєднань).

12. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Плану розвитку системи передачі на 2024 – 2033 роки».

13. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП про схвалення планів розвитку на 2024 – 2028 роки:

1) КП ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «АУЛЬСЬКИЙ ВОДОВІД»;

2) КП «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

14. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП про схвалення інвестиційних програм (інвестиційних проектів) на 2024 рік:

1) КП ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «АУЛЬСЬКИЙ ВОДОВІД»;

2) КП «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ.

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про скасування постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 20 лютого 2024 року № 369» («Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 29 жовтня 2009 року № 1232»).

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 29 жовтня 2009 року № 1232» («Про затвердження Правил надання і погодження технічних умов на підключення до теплових мереж»).

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до переліку кандидатур посадових осіб операторів газорозподільних систем, відповідальних за моніторинг впровадження програми відповідності, затвердженого постановою НКРЕКП від 24 жовтня 2017 року № 1289».

18. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії».

19. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визначення ставки внеску на регулювання на ІI квартал 2024 року».

20. Застерегти АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії (щодо діяльності з розподілу електричної енергії).

21. Застерегти ТОВ «ЧЕРКАСИЕНЕРГОЗБУТ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

22. Накласти штраф на ТОВ «ДТЕК ВИСОКОВОЛЬТНІ МЕРЕЖІ» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

23. Застерегти ТОВ «СОНЦЕДАР ЕНЕРДЖІ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

24. Застерегти ТОВ «СОНЦЕДАР ЕНЕРДЖІ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

25. Накласти штраф на ТОВ "ЮНАЙТЕД ЕНЕРДЖІ" за невиконання рішення НКРЕКП (розпорядження НКРЕКП від 26 жовтня 2023 року № 292-р, щодо діяльності з постачання електричної енергії споживачу).

26. Застерегти ТОВ «АРТЛЕКС-ГРУП» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

27. Застерегти ТОВ «ОДЕСАГАЗ-ПОСТАЧАННЯ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

28. Відстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ЧЕРКАСИГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 13 лютого 2024 року № 303.

29. Відстрочити сплату штрафу, накладеного на АТ «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» постановою НКРЕКП від 20 лютого 2024 року № 341.

30. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ВІННИЦЯГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 08 березня 2024 року № 453.

31. Провести позапланову виїзну перевірку ПрАТ «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ» з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (за заявою ліцензіата).

32. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії.

33. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ГК «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ» з постачання природного газу.

34. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЧЕРКАСИГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу.

35. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» з розподілу природного газу.

36. Прийняти постанови НКРЕКП:

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЕНЕРГО СОЛАР ВМ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЗАМОСТЯ СОЛАР ЕНЕРДЖІ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЗАМОСТЯ СОЛАР ІНВЕСТ»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ПРАЙМ СОЛАР ПРОДЖЕКТ ІВАНІВКА»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «УМАНСЬКА МАЛА СЕС-1»;

«Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЧИСТА ЕНЕРГІЯ ЦЕНТР»;

«Про внесення змін до додатка до постанови НКРЕКП від 29 грудня 2023 року № 2652» (у частині встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «ЕКОЕНЕРГОСЕРВІС ДНІПРО» (СЕС-8 Дніпропетровська обл., (інформація з обмеженим доступом), СЕС-9 Дніпропетровська обл., (інформація з обмеженим доступом) та СЕС-10 Дніпропетровська обл., (інформація з обмеженим доступом)), ТОВ «ЕНЕРГО СОЛАР ВМ» (СЕС Львівська обл., (інформація з обмеженим доступом)), ТОВ «ЗАМОСТЯ СОЛАР ЕНЕРДЖІ» (СЕС Чернівецька обл., (інформація з обмеженим доступом)), ТОВ «ЗАМОСТЯ СОЛАР ІНВЕСТ» (СЕС Чернівецька обл., (інформація з обмеженим доступом)), ТОВ «ПРАЙМ СОЛАР ПРОДЖЕКТ ІВАНІВКА» (СЕС «ПРАЙМ СОЛАР ПРОДЖЕКТ ІВАНІВКА»), ТОВ «УМАНСЬКА МАЛА СЕС-1» (СЕС «УМАНСЬКА МАЛА СЕС-1»), ТОВ «ЧИСТА ЕНЕРГІЯ ЦЕНТР» (СЕС «ЧИСТА ЕНЕРГІЯ ЦЕНТР»), ТОВ «ЕКО ДІМ ПЛЮС» (СЕС Івано-Франківська обл., (інформація з обмеженим доступом)), ТОВ «ТОРІ СОЛАР» (СЕС Львівська обл., (інформація з обмеженим доступом)));

«Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 08 березня 2024 року № 474» (уточнення назви).

37. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Методики формування, розрахунку та встановлення тарифів на електричну та (або) теплову енергію, що виробляється на теплоелектроцентралях, теплових електростанціях та когенераційних установках».

38. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 25 лютого 2022 року № 332 «Про забезпечення стабільного функціонування ринку електричної енергії, у тому числі фінансового стану учасників ринку електричної на період дії в Україні воєнного стану».

39. Унести зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині затвердження розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

40. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

41. Перенести розгляд питання про врегулювання актуальних питань забезпечення безпеки постачання та запобігання надзвичайної ситуації в енергетичній системі України.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux