Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
19 червня 2024 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 19 червня 2024 року о 15:07

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 19 червня 2024 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «АРАБСЬКИЙ ЕНЕРГЕТИЧНИЙ АЛЬЯНС ЮЕЙ»;

2) ТОВ «БУДТРАНСТОРГ ДНІПРО»;

3) ТОВ «ВЕК «ПАРТНЕР ЕНЕРДЖІ»;

4) ТОВ «ЕНЕРГОМАЙСТЕР».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «АМБЕР ХАУЗ»;

2) ТОВ «ЕЛЕКТРОВАТ.

3. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії:

1) ТОВ «РІВНЕТЕПЛОЕНЕРГО»;

2) ТОВ «СОЛАРФІЛД-26».

4. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданої ТОВ «БІ ЕНЕРДЖЕТІКС».

5. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва теплової енергії, виданої ТОВ «АГРОБУДТЕХНОЛОГІЇ».

6. Анулювати ліцензію з постачання електричної енергії споживачу, видану ТОВ «ЦЕРСАНІТ МІНЕРАЛЗ» та визнати такою, що втратила чинність, постанову НКРЕКП від 26 липня 2022 року № 808.

7. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії».

8. Перенести розгляд питання щодо реєстрації учасників оптового енергетичного ринку.

9. Перенести розгляд питання про врегулювання невідкладних питань діяльності суб’єктів господарювання на ринках електричної енергії та природного газу в умовах воєнного стану.

10. Прийняти постанову НКРЕКП про схвалення змін до Інвестиційної програми з розподілу електричної енергії АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» на 2024 рік.

11. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПАВЛОГРАДСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА» ПАВЛОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на 2024 – 2028 роки».

12. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми (інвестиційного проекту) КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПАВЛОГРАДСЬКЕ ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА» ПАВЛОГРАДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ на 2024 рік».

13. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до додатків до форми звітності № 7б-НКРЕКП-газ-моніторинг (квартальна) «Звіт про застосування тарифів на послуги зберігання (закачування, відбір) природного газу».

14. Прийняти постанову НКРЕКП про включення ТОВ «ОПЕРАТОР ГТС УКРАЇНИ» до реєстру адміністраторів платформ інсайдерської інформації.

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визначення ставки внеску на регулювання на ІII квартал 2024 року.

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про визначення планової ставки внеску на регулювання на 2025 рік».

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку приєднання до теплових мереж».

18. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до Методики встановлення плати за приєднання до теплових мереж».

19. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 14.03.2018 № 312 «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії».

20. Застосувати санкції до НЕК «УКРЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії.

21. Застосувати санкції до ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» за порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

22. Рішення не прийнято щодо порушення АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

23. Застерегти ТОВ «ЖОЕК» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

24. Застерегти ТОВ «СК ІМПОРТ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «СК ІМПОРТ».

25. Застосувати санкції до ДП «КРЕМЕНЕЦЬКЕ УПРГ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку природного газу, та порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу.

26. Застосувати санкції до ПРАТ «КРЕМЕНЧУКГАЗ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку природного газу, та порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу.

27. Накласти штраф на ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» за невиконання розпорядження НКРЕКП від 26 вересня 2023 року № 262-р («Про усунення порушень ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» (зі змінами, внесеними розпорядженням НКРЕКП від 16 січня 2024 року № 15-р)).

28. Накласти штраф на ТОВ «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» за невиконання розпорядження НКРЕКП від 06 лютого 2024 року № 32-р («Про усунення порушень ТОВ «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ»).

29. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 28 травня 2024 року № 1044 («Про накладення штрафу на ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» за невиконання рішення НКРЕКП»).

30. Застосувати санкції до ТОВ «СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії.

31. Застерегти ТОВ «СВІТЛОВОДСЬКПОБУТ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

32. Унести зміну до розпорядження НКРЕКП від 18 листопада 2022 року № 101-р («Про усунення порушень ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ»).

33. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ» (Волинська філія) з розподілу природного газу (за зверненням представника фізичної особи).

34. Збільшити строк проведення планової перевірки ДПЗД «УКРІНТЕРЕНЕРГО» з постачання електричної енергії споживачу.

35. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ВЕЗ» з постачання електричної енергії споживачу.

36. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» з постачання електричної енергії споживачу.

37. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» з постачання природного газу.

38. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ГАЗОВИК» з постачання природного газу.

39. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ГАЗОВИК» з розподілу природного газу.

40. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «ЧЕРКАСИГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу.

41. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «НГХП «СІРКА» з розподілу природного газу.

42. Почати розслідування зловживань на оптовому енергетичному ринку за повідомленням ТОВ «Оператор ГТС України» від 27 травня 2024 року № ТОВВИХ-24-7868».

43. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 01 березня 2022 року № 335 (щодо врегулювання окремих питань здійснення перевірок суб’єктів, які провадять діяльність в областях України, де наявні тимчасово окуповані території та/або території активних бойових дій).

44. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до структури тарифів на виробництво теплової енергії ТОВ «ШОСТКИНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ХАРКІВЕНЕРГОРЕМОНТ» (у частині зміни напрямів витрат на проведення ремонтних робіт на 2024 рік).

45. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до постанови НКРЕКП від 01 серпня 2017 року № 991».

46. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

47. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 10 жовтня 2023 року № 1882» (щодо набрання чинності змін до договорів).


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux