Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
17 вересня 2024 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 17 вересня 2024 року о 12:36

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 17 вересня 2024 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЕНЕРГЕТИЧНИЙ СЕРВІС»;

2) ТОВ «ЦУКОРАГРОПРОМ».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЕНЕРГЕТИЧНИЙ СЕРВІС»;

2) ТОВ «ЕЛЕВАТОР-АГРО»;

3) ТОВ «ЕЛЕКТРОГАРАНТ ЮА»;

4) ТОВ «ЕЛЕКТРОТЕХНОЛОДЖИ ЮА».

3. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданих:

1) ТОВ «ГЕЛІКОН-С»;

2) ТОВ «КОМЕРЦБУДПЛАСТ»;

3) ТОВ «САНБІМ ЛТД»;

4) ТОВ «СОЛАР ЕНЕРДЖІ ЛТД».

4. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданих:

1) ТОВ «ЕНСОЛ УКРАЇНА»;

2) ТОВ «СІТІЕНЕРДЖІ»;

3) НВП ХАРТРОН-ПЛАНТ ЛТД (ТОВ).

5. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до постанови НКРЕКП від 27 грудня 2023 року № 2624» (зміни до Порядку формування та ведення реєстру об'єктів електроенергетики та електроустановок споживачів (у тому числі активних споживачів), що використовують альтернативні джерела енергії для виробництва електричної енергії).

6. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку реєстрації учасників оптового енергетичного ринку».

7. Прийняти постанову НКРЕКП про схвалення Плану розвитку системи розподілу ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» на 2025 – 2029 роки.

8. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 19 грудня 2023 року № 2442» щодо внесення змін до Інвестиційної програми АТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» на 2024 рік.

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО» на 2024 рік».

10. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування цін на універсальні послуги» (щодо врахування обсягів закупівлі електроенергії ПУП за договорами самовиробництва при визначенні коефіцієнту, що враховує граничний відносний обсяг небалансів електричної енергії).

11. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕ та НКРЕКП» (щодо актуалізації деяких положень нормативно-правої бази НКРЕ та НКРЕКП для ОСР та ПУП, частина територій здійснення діяльності яких знаходяться на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією).

12. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП про затвердження змін до Планів розвитку газорозподільних систем на 2024 – 2033 роки ВОЛИНСЬКОЇ, ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ, ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ, ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ та ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ФІЛІЙ ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ», ПРАТ «ГАДЯЧГАЗ», АТ «КИЇВГАЗ», АТ «ПОЛТАВАГАЗ».

13. Застерегти ДП «ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов зі здійснення функцій гарантованого покупця та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

14. Застерегти ТОВ «СЕС ПРИМОРСЬКЕ» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

15. Застерегти ТОВ «РОЕК» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

16. Застерегти ТОВ «ПРИКАРПАТЕНЕРГОТРЕЙД» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

17. Застерегти ТОВ «ПРИКАРПАТЕНЕРГОТРЕЙД» щодо недопущення надалі порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

18. Застосувати санкції до ТОВ «КРЕМЕНЧУКГАЗ-ПОСТАЧАННЯ» за порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

19. Застосувати санкції до МКП «ХМЕЛЬНИЦЬКВОДОКАНАЛ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

20. Унести зміни до розпорядження НКРЕКП від 18 липня 2023 року № 191-р «Про усунення порушень АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» (щодо продовження строку приведення АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» у відповідність договірних відносин зі споживачами та внесення зміни до договорів споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії у частині визначеного класу напруги).

21. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 01 березня 2022 року № 335 «Про врегулювання деяких питань на строк запровадження (введення) воєнного стану в Україні» (щодо врегулювання окремих питань здійснення перевірок суб’єктів, які провадять діяльність в областях України, де наявні тимчасово окуповані території та/або території активних бойових дій).

22. Провести позапланову виїзну перевірку ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» (щодо недотримання Правил роздрібного ринку електричної енергії при зміні постачальника електричної енергії).

23. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за заявою ліцензіата).

24. Провести позапланові виїзні перевірки ПРАТ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО», АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО» та АТ «ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (за зверненнями НЕК «УКРЕНЕРГО»).

25. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 30 грудня 2020 року № 2834» (щодо встановлення тарифів на виробництво теплової енергії окремим ТЕС).

26. Унести зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 21 серпня 2024 року № 1514 (щодо створення облікових записів у реєстрі гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії).

27. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП» (щодо синхронізації часу проведення торгів на РДН/ВДР та удосконалення процесу моніторингу допоміжних послуг).

28. Унести зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині затвердження/коригування розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

29. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

30. Перенести розгляд питання про врегулювання актуальних питань забезпечення безпеки постачання та запобігання надзвичайної ситуації в енергетичній системі України.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux