Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
14 листопада 2023 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 14 листопада 2023 року о 12:50

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 14 листопада 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ТОВ «ЕЛЕКТРОВІТЕКС».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ВАНІР КОМОДІТІС»;

2) ПП «РІЛКОН».

3. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданих:

1) ТОВ «КОМПАНІЯ ЕНЕРГІЯ УКРАЇНИ»;

2) ТОВ «МАНЬКІВКАЕНЕРГОСЕРВІС»;

3) ТОВ «ЦЕРСАНІТ МІНЕРАЛЗ»;

4) ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО».

4. Перенести розгляд питання про врегулювання невідкладних питань діяльності суб’єктів господарювання на ринках електричної енергії та природного газу в умовах воєнного стану.

5. Прийняти постанову НКРЕКП «Про перерахунок та затвердження економічного коефіцієнту прогнозованих технологічних витрат електроенергії електромережами 2 класу напруги та перерахунок тарифів на послуги з розподілу електричної енергії АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» на 2020 рік».

6. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП щодо схвалення планів розвитку системи розподілу на 2024 – 2028 роки:

1) АТ «СУМИОБЛЕНЕРГО»;

2) ПРАТ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО»;

3) АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ».

7. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО» на 2023 рік».

8. Прийняти постанови НКРЕКП щодо спрямування на потреби Збройних Сил України частини заробітної плати Голови та членів НКРЕКП.

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку МІСЬКОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХМЕЛЬНИЦЬКВОДОКАНАЛ» на 2023 – 2027 роки».

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми (Інвестиційного проекту) МІСЬКОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХМЕЛЬНИЦЬКВОДОКАНАЛ» на 2023 рік».

11. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЖИТОМИРВОДОКАНАЛ» на 2023 – 2027 роки».

12. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми (Інвестиційного проекту) КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЖИТОМИРВОДОКАНАЛ» на 2023 рік».

13. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ на 2023 – 2027 роки».

14. Схвалити проєкт НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМЕНЧУКВОДОКАНАЛ» КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КРЕМЕНЧУЦЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ на 2023 рік».

15. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 07 липня 2016 року № 1234».

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження форм звітності щодо діяльності з транспортування нафти та нафтопродуктів магістральними трубопроводами та інструкцій щодо їх заповнення та визнання такою, що втратила чинність, постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 04 жовтня 2012 року № 1258».

17. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Правил розгляду звернень споживачів щодо дій суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, та врегулювання спорів».

18. Застерегти ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

19. Застерегти АТ «ОПЕРАТОР РИНКУ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов зі здійснення функцій оператора ринку.

20. Застерегти ПП «ІНКОПМАРК-ПЛЮС» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

21. Застосувати санкції до ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії.

22. Застосувати санкції до ТОВ «КРЕМЕНЧУЦЬКА ТЕЦ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушень Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

23. Застосувати санкції до АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу.

24. Застосувати санкції до ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

25. Застерегти ДП «ГАЗПОСТАЧ» ТОВ «ТЕРНОПІЛЬМІСЬКГАЗ» щодо недопущення надалі порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

26. Застосувати санкції до ТОВ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

27. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 12 липня 2023 року № 1266 («Про застереження ВАТ «ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання»).

28. Провести позапланову невиїзну перевірку ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» (за зверненням НЕК «УКРЕНЕРГО»).

29. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ГАЗОРОЗПОДІЛЬНІ МЕРЕЖІ УКРАЇНИ» (за зверненнями представника фізичних осіб).

30. Провести позапланову виїзну перевірку ТОВ «ТВІЙ ГАЗЗБУТ» (за зверненнями юридичних осіб).

31. Провести позапланову виїзну перевірку НАК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» (за зверненням юридичної особи).

32. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «КИЇВГАЗ» (щодо виконання рішення НКРЕКП).

33. Провести позапланову виїзну перевірку ДП «КИЇВГАЗЕНЕРДЖИ» (щодо виконання рішення НКРЕКП).

34. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «КУРС» з виробництва електричної енергії.

35. Збільшити строк проведення планової перевірки ДПЗД «УКРІНТЕРЕНЕРГО» з постачання електричної енергії споживачу.

36. Збільшити строк проведення планової перевірки КП «ЧЕРКАСИВОДОКАНАЛ» ЧМР з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

37. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ» на 2023 рік».

38. Прийняти постанову НКРЕКП «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ЧЕРНІГІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ».

39. Затвердити розмір вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг, у вересні 2023 року.

40. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux