Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
05 вересня 2023 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 05 вересня 2023 року о 13:24

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 05 вересня 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу:

1) ТОВ «ДЕГС ХОЛДИНГ»;

2) ТОВ «ТЕНЛАЙТ»;

3) ТОВ «УЛЬТРАЕНЕРДЖИ».

2. Видати ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «УЛЬТРАЕНЕРДЖИ»;

2) ТОВ «ТЕНЛАЙТ».

3. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) ТОВ «ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ТРЕЙДЕР».

4. Відмовити у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності) ТОВ «СМАРТЕС».

5. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, виданої ТОВ «ОККО-РЕСУРС».

6. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданої ПРАТ «ВО «СТАЛЬКАНАТ-СІЛУР».

7. Зупинити дію ліцензій на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, з постачання електричної енергії споживачу та з виробництва теплової енергії, виданих КП «ОДЕСЬКА ТЕЦ-2».

8. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з виробництва електричної енергії, виданої ТОВ ФІРМІ «ГРІЛЬ».

9. Унести зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 17 грудня 2021 року № 2617 (про зміну місцезнаходження об’єкта електроенергетики).

10. Унести зміни до додатка до постанови НКРЕКП від 01 серпня 2019 року № 1624 (про зміну місцезнаходження об’єкта електроенергетики).

11. Унести зміни до постанови НКРЕКП від 06 грудня 2022 року № 1610 (зміна найменування).

12. Переоформити ліцензію з виробництва електричної енергії, виданої ФОП БУРЛАЙ ОЛЕНІ АНАТОЛІЇВНІ.

13. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання».

14. Перенести розгляд питання про врегулювання невідкладних питань діяльності суб’єктів господарювання на ринках електричної енергії та природного газу в умовах воєнного стану.

15. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО» на 2023 рік».

16. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЛЕНЕРГО» на 2023 рік».

17. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку встановлення (формування) тарифу на послуги з передачі електричної енергії» (зміни до постанови НКРЕКП від 22.04.2019 № 585).

18. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Порядку формування тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління» (зміни до постанови НКРЕКП від 22.04.2019 № 586).

19. Прийняти постанови НКРЕКП про затвердження змін до планів розвитку газорозподільних систем на 2023 – 2032 роки газорозподільних підприємств:

1) АТ «ВІННИЦЯГАЗ»;

2) ПрАТ «ГАДЯЧГАЗ»;

3) АТ «ОДЕСАГАЗ».

20. Схвалити проєкти постанов НКРЕКП про затвердження змін до планів розвитку газорозподільних систем на 2023 – 2032 роки газорозподільних підприємств:

1) АТ «РІВНЕГАЗ»;

2) АТ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ»;

3) АТ «ЧЕРНІВЦІГАЗ».

21. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 07 липня 2016 року № 1234».

22. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про внесення змін до Кодексу газотранспортної системи».

23. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14 вересня 2017 року № 1131».

24. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА» на 2023 – 2027 роки».

25. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА» на 2023 рік».

26. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДРОГОБИЧВОДОКАНАЛ» ДРОГОБИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ на 2023 – 2027 роки».

27. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДРОГОБИЧВОДОКАНАЛ» ДРОГОБИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ на 2023 рік».

28. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку приєднання до теплових мереж».

29. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку здійснення Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, моніторингу ринків у сферах енергетики та комунальних послуг».

30. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про моніторинг ринку теплової енергії».

31. Застерегти ПП «ДЕМЕТРА БІОЕНЕРГІЯ» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

32. Застерегти ТОВ «ГК «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» щодо недопущення надалі порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

33. Накласти штраф на ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» за порушення Ліцензійних умов з виробництва теплової енергії.

34. Накласти штраф на ПРАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» за порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії.

35. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ГАЗОВИК» постановою НКРЕКП від 15 серпня 2023 року № 1508.

36. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ГАЗОВИК» постановою НКРЕКП від 15 серпня 2023 року № 1509.

37. Розстрочити сплату штрафу, накладеного на ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» постановою НКРЕКП від 15 серпня 2023 року № 1510.

38. Зняти з розгляду питання про проведення позапланової невиїзної перевірки ПАТ «ЦЕНТРЕНЕРГО» з виробництва електричної енергії.

39. Зняти з розгляду питання про проведення позапланової невиїзної перевірки ПАТ «ЦЕНТРЕНЕРГО» з виробництва теплової енергії.

40. Провести позапланову виїзну перевірку ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії (щодо перевірки достовірності наданих Регулятору даних).

41. Збільшити строк проведення планової перевірки КП «УЖКГ» з виробництва теплової енергії.

42. Збільшити строк проведення планової перевірки КП «УЖКГ» з виробництва електричної енергії.

43. Збільшити строк проведення планової перевірки ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО» з розподілу електричної енергії.

44. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії.

45. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЮНАЙТЕД ЕНЕРДЖІ» з постачання електричної енергії споживачу.

46. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ЮНАЙТЕД ЕНЕРДЖІ» з постачання природного газу.

47. Збільшити строк проведення планової перевірки ДП «КРЕМЕНЕЦЬКЕ УПРГ» з розподілу природного газу.

48. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «ЧЕРКАСИГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу.

49. Прийняти постанову НКРЕКП «Про затвердження Змін до Порядку контролю за дотриманням ліцензіатами, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов».

50. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 07 лютого 2023 року № 245» (щодо внесення змін до Інвестиційної програми КП ВО КИЇВРАДИ (КМДА) «КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО» (ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6)» на 2023 рік).

51. Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті, з метою одержання зауважень і пропозицій, проєкт рішення, що має ознаки регуляторного акта, – постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку набуття, призупинення і припинення статусу адміністратора передачі даних».

52. Затвердити Зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині коригування розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

53. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.

54. Перенести розгляд питання про врегулювання актуальних питань забезпечення безпеки постачання та запобігання надзвичайної ситуації в енергетичній системі України.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux