Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
05 липня 2023 року відбулося засідання НКРЕКП
Опубліковано 05 липня 2023 року о 13:18

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 05 липня 2023 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання, на якому були ухвалені рішення:


1. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ТОВ «ГЛОБАЛ СОФТ УКРАЇНА».

2. Видати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу:

1) ТОВ «ЕК «ПРОСО»;

2) ТОВ «РЕС» РІ ГРУП»;

3) ТОВ «СИСТЕМИ ЕНЕРГОПОСТАЧАННЯ».

3. Відновити дію ліцензії з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності), виданої ТОВ «ЕНЕРГОПРОМ ТРЕЙД» та внести зміни до постанови НКРЕКП від 25 квітня 2023 року № 724.

4. Зупинити дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу, виданої КП «ЧЕРНІВЕЦЬКЕ ТРОЛЕЙБУСНЕ УПРАВЛІННЯ».

5. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми з розподілу електричної енергії ДПЕМ ПРАТ «АТОМСЕРВІС» на 2023 рік».

6. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програм АТ «МИКОЛАЇВОБЛЕНЕРГО» на 2022 рік».

7. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 28 лютого 2023 року № 356» щодо внесення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» на 2023 рік.

8. Прийняти постанову НКРЕКП «Про схвалення змін до Інвестиційної програми ПРАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО» на 2022 рік».

9. Прийняти постанову НКРЕКП «Про припинення АТ «Українська залізниця» порушення законодавства у сфері енергетики». 

10. Прийняти постанову НКРЕКП «Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 25 лютого 2022 року № 332».

11. Унести зміну до Порядку визначення регуляторної бази активів суб’єктів природних монополій у сфері електроенергетики» (зміни до постанови НКРЕКП від 11.07.2013 № 899).

12. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МІСЬКТЕПЛОВОДОЕНЕРГІЯ» на 2023 – 2027 роки».

13. Схвалити проєкт постанови НКРЕКП «Про схвалення Інвестиційної програми КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МІСЬКТЕПЛОВОДОЕНЕРГІЯ» на 2023 рік».

14. Застерегти ПРАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

15. Застерегти ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

16. Застерегти НЕК «УКРЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії (розгляд Акта планової перевірки).

17. Застерегти НЕК «УКРЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з передачі електричної енергії (розгляд Акта позапланової виїзної перевірки).

18. Застерегти ДП «КАЛУСЬКА ТЕЦ-НОВА» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з постачання електричної енергії споживачу.

19. Накласти штраф на АТ «КИЇВОБЛГАЗ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу.

20. Анулювати ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності), видану ТОВ «ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ ПУЛЬС», та визнати такою, що втратила чинність, постанову НКРЕКП від 29 листопада 2022 року № 1572.

21. Анулювати ліцензію на право провадження господарської діяльності з перепродажу електричної енергії (трейдерської діяльності), видану ТОВ «ЕНЕРГОПРОСПЕКТ», та визнати такою, що втратила чинність, постанову НКРЕКП від 23 листопада 2022 року № 1521.

22. Анулювати ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії, видану ТОВ «МІДБОР», та внести зміни до постанови НКРЕКП від 11 листопада 2020 року № 2080.

23. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 26 травня 2021 року № 860 «Про накладення штрафу на ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО» за порушення вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

24. Унести зміну до постанови НКРЕКП від 02 червня 2023 року № 1009 «Про накладення штрафу на ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії та здійснення заходів державного регулювання».

25. Визнати такою, що втратила чинність, постанову НКРЕКП від 20 грудня 2022 року № 1771 «Про проведення позапланової невиїзної перевірки НЕК «УКРЕНЕРГО».

26. Провести позапланову виїзну перевірку АТ «КИЇВОБЛГАЗ» з розподілу природного газу (за зверненнями фізичних осіб). 

27. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» з розподілу електричної енергії.

28. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ЕК» з постачання електричної енергії споживачу.

29. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ЕК» з постачання природного газу.

30. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» з постачання електричної енергії споживачу.

31. Збільшити строк проведення позапланової виїзної перевірки ТОВ «ЗАКАРПАТГАЗ ЗБУТ» з постачання природного газу.

32. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ТЕОФІПОЛЬСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» з виробництва електричної енергії.

33. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ТЕОФІПОЛЬСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» з виробництва теплової енергії.

34. Збільшити строк проведення планової перевірки ТОВ «ТЕОФІПОЛЬСЬКА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ» з постачання електричної енергії споживачу.

35. Унести зміни до Плану здійснення заходів державного контролю суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, на 2023 рік.

36. Затвердити Зміни до деяких постанов НКРЕКП у частині коригування розміру вартості послуги із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, наданої постачальниками універсальних послуг.

37. Затвердити Зміни до Переліку поточних рахунків із спеціальним режимом використання електропостачальників, оператора системи передачі та оператора ринку.


За результатами цього засідання рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, будуть оформлені постановами та розпорядженнями, оприлюднені на офіційному вебсайті та в «Інформаційному бюлетені НКРЕКП», а також розміщені в Системі інформаційно-правового забезпечення «Ліга:Закон» та Юридичній інформаційно-пошуковій системі «Законодавство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux