Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
День оприлюднення на офіційному веб-сайті Регулятора: 18.02.2016
документ
втратив
чинність
Дата оновлення:20.03.2017
День оприлюднення на офіційному веб-сайті Регулятора: 18.02.2016
Наказ
від 13 січня 2016 р. № 1
Київ
Про внесення зміни до наказу НКРЕКП від 02 листопада 2015 року № 309

(Наказ втратив чинність на підставі

наказу НКРЕКП від 27.12.2016 № 38-а)

 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

НАКАЗ

13.01.2016                   № 1

 

Про внесення зміни до наказу НКРЕКП від 02 листопада 2015 року № 309

 

У зв’язку із введенням в дію нової структури та штатного розпису Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг НАКАЗУЮ:

 

1. Унести зміну до Положення про Відділ Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Харківській області, затвердженого наказом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 02 листопада 2015 року № 309, виклавши його у новій редакції, що додається.

2. Начальнику Відділу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Харківській області привести у відповідність до положення посадові інструкції працівників.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Голова Комісії                                     Д.В.Вовк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ НКРЕКП

02.11.2015 № 309

(у редакції наказу НКРЕКП

13.01.2016 № 1)

 

Положення

про Відділ Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Харківській області

 

1. Загальні положення

1.1. Відділ Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Харківській області (далі – Відділ) є самостійним структурним підрозділом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – Комісія, НКРЕКП), підпорядковується Члену Комісії відповідно до розподілу обов’язків.

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, постановами та розпорядженнями НКРЕКП, наказами Голови Комісії, Положенням про НКРЕКП, а також цим Положенням.

1.3. Відділ НКРЕКП забезпечує організаційно-технічну та іншу роботу щодо діяльності НКРЕКП відповідно до Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого Указом Президента України від 10.09.2014 № 715, а також бере участь у здійсненні державного регулювання діяльності суб'єктів господарювання – ліцензіатів НКРЕКП у сферах енергетики та комунальних послуг на території Харківської та Луганської областей і розташовується у м. Харків.

1.4. Відділ має власну печатку, штамп та бланк, що використовується під час листування зі структурними підрозділами Комісії, іншими організаціями та установами за підписом начальника у межах компетенції та повноважень Відділу.

 

2. Основні завдання

2.1. Основними завданнями Відділу є:

2.1.1. Участь у здійсненні державного нагляду (контролю) за ліцензованою діяльністю ліцензіатів у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, на ринках природного газу, нафтового (попутного) газу, газу (метану) вугільних родовищ та газу сланцевих товщ (далі - природний газ), нафти та нафтопродуктів, відповідно до вимог ліцензійних умов та вимог законодавства.

2.1.2. Участь у здійсненні контролю за дотриманням Харківською та Луганською обласними державними адміністраціями законодавства у процесі ліцензування діяльності суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках у сфері комунальних послуг.

2.1.3. Забезпечення регулювання взаємовідносин ліцензіатів, споживачів, фізичних осіб і держави, в межах повноважень Відділу.

2.1.4. Участь у вдосконаленні механізму ціноутворення у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, у нафтогазовому комплексі.

2.1.5. Підготовка консультацій суб`єктам господарської діяльності у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, у нафтогазовому комплексі з питань, що стосуються ліцензованої діяльності.

2.1.6. Участь у забезпеченні в установленому порядку представлення інтересів Комісії у судах та інших органах, за письмовим дорученням Голови Комісії та з урахуванням матеріалів, наданих відповідним структурним підрозділом Комісії.

2.1.7. Захист прав споживачів, у межах повноважень Відділу.

 

3. Функції

3.1. Відділ відповідно до покладених на нього завдань та в межах компетенції:

3.1.1. Бере участь у здійсненні в установленому порядку планових та позапланових перевірок ліцензованої діяльності суб’єктів господарювання у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, у нафтогазовому комплексі.

3.1.2. Бере участь у проведенні в установленому порядку здійснення контролю за дотриманням Харківською та Луганською обласними державними адміністраціями законодавства у процесі ліцензування діяльності суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках у сфері комунальних послуг.

3.1.3. Розглядає звернення від органів виконавчої влади, громадських об’єднань, підприємств, установ та організацій, громадян та готує відповіді в межах компетенції.

3.1.4. Бере участь у здійсненні контролю за виконанням ліцензіатами рішень Комісії.

3.1.5. Бере участь у розробці проектів нормативно-правових актів Комісії відповідно до компетенції.

3.1.6. Готує довідки та інформацію для Голови та членів Комісії з питань, що стосуються діяльності Відділу.

3.1.7. Бере участь у захисті прав споживачів в межах повноважень Відділу у питаннях, що стосуються цін на електричну енергію, тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання і водовідведення, які регулює або встановлює Комісія, застосування правил користування електричною енергією та природним газом, правил приєднання об’єктів замовників до електричних і газових мереж тощо.

3.1.8. Бере участь відповідно до компетенції у відкритому обговоренні питань з ліцензіатами, споживачами, органами влади та іншими заявниками за дорученням Комісії.

3.1.9. Проводить аналіз матеріалів, наданих ліцензіатами за дорученням Комісії стосовно конфліктних ситуацій між споживачами та ліцензіатами та надає відповіді в межах визначених повноважень.

3.1.10. Здійснює контроль за своєчасністю подання відповідно до затверджених інструкцій ліцензіатами форм звітності.

3.1.11. Аналізує та направляє до Голови та членів НКРЕКП  пропозиції ліцензіатів, споживачів, органів влади, громадських організацій тощо з питань діяльності Комісії.

3.1.12. Погоджує на основі відповідного нормативно-правового акта ліцензіатам з постачання електричної енергії за регульованим тарифом розрахунки вартості робіт і послуг, пов’язаних з ліцензованим видом діяльності, але не врахованих у затверджених Комісією тарифах.

3.1.13. Надає органам влади, суб’єктам підприємницької діяльності та фізичним особам роз’яснення з питань, що належать до компетенції Відділу, у тому числі під час особистих прийомів.

3.1.14. Формує та надає до Департаменту ліцензійного контролю пропозиції до планів заходів здійснення державного контролю ліцензіатів та звіти про їх виконання за відповідний період (місяць, квартал, рік).

3.1.15. Забезпечує у межах компетенції доступ до публічної інформації, розпорядником якої є Комісія.

3.1.16. Готує висновки щодо доцільності видачі ліцензіатам дотаційних сертифікатів в установленому порядку.

3.1.17. Бере участь в роботі інформаційно-консультаційних центрів по роботі із споживачами електричної енергії електропередавальної організації (яка є постачальником електричної енергії за регульованим тарифом) в частині розгляду  спірних ситуацій, а також прийому заявників, яких не задовольнили роз'яснення ліцензіата, відповідно до Положення, затвердженого НКРЕКП.

3.1.18. За дорученням Голови та Членів Комісії здійснює інші функції, що випливають з покладених на Відділ завдань.

 

4. Права

4.1. Відділ має право:

4.1.1. Здійснювати перевірки ліцензованої діяльності ліцензіатів у встановленому порядку.

4.1.2. Готувати висновки про порушення ліцензійних умов або невиконання рішень Комісії.

4.1.3. Складати в установленому законодавством порядку протоколи про адміністративні правопорушення посадовими особами суб'єктів природних монополій та суб'єктів господарювання на суміжних ринках законодавства про природні монополії, електроенергетику, ринок природного газу, про теплопостачання, централізоване водопостачання і водовідведення, перероблення та захоронення побутових відходів, за результатами проведених планових та позапланових заходів.

4.1.4. Робити запити та одержувати необхідну інформацію від заявників і ліцензіатів.

4.1.5. Направляти ліцензіатам письмові повідомлення та попередження про порушення ліцензійних умов або про невиконання рішень Комісії, а також вести необхідне листування з цих питань.

4.1.6. Направляти до відповідних структурних підрозділів НКРЕКП запити та скарги від споживачів, ліцензіатів та інших заявників з питань, вирішення яких не належить до компетенції Відділу.

4.1.7. Надавати відповіді споживачам, ліцензіатам та іншим заявникам на їх запити в межах компетенції.

4.1.8. Надавати Голові та Членам Комісії пропозиції щодо удосконалення діючого законодавства, яким регулюється діяльність у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, у нафтогазовому комплексі.

4.1.9. Розглядати та погоджувати основним споживачам в установленому порядку кошториси на утримання технологічних електричних мереж спільного використання.

4.1.10. Брати участь у конференціях, семінарах, зустрічах з представниками органів влади, у межах наданих повноважень.

4.1.11. За дорученням Голови або члена Комісії робити запити та одержувати необхідну інформацію від центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування (документи, матеріали, статистичну та іншу інформацію), визначену законодавством.

4.1.12. За дорученням Голови Комісії представляти інтереси Комісії у судових інстанціях та інших державних органах.

4.1.13. За дорученням Голови Комісії брати участь, у межах повноважень, в заходах інших контролюючих органів.

 

5. Керівництво

5.1. Відділ очолює начальник, який призначається і звільняється з посади наказом Голови Комісії за поданням Члена Комісії.

5.2. На посаду начальника Відділу призначається особа з вищою освітою відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, стажем роботи за фахом в державній службі на керівних посадах чи на керівних посадах в інших сферах управління не менше 5 років при необхідності, виходячи із виконання структурним підрозділом основних завдань та функцій. Досвід роботи щодо управління персоналом, післядипломна освіта у сфері управління: магістр державного управління за відповідною спеціалізацією, можуть бути враховані при призначенні на посаду начальника Відділу.

5.3. У разі тимчасової відсутності начальника Відділу його обов’язки виконує головний спеціаліст Відділу згідно з наказом Голови Комісії.

5.4. Начальник Відділу має право підписувати документи виключно з питань, що належать до компетенції Відділу.

5.5. Начальник Відділу в межах компетенції має право виступати як представник Комісії на зустрічах із споживачами, ліцензіатами, консультантами, представниками місцевих органів державної виконавчої влади у питаннях захисту інтересів цих споживачів.

5.6. Начальник Відділу Комісії відповідно до покладених на нього завдань, обов’язків та повноважень:

5.6.1. Здійснює керівництво діяльністю Відділу.

5.6.2. Розподіляє функції і обов`язки між працівниками Відділу.

5.6.3. Забезпечує виконання в установленні строки завдань і доручень Голови та членів Комісії.

5.6.4. Контролює збереження документів, що належать до компетенції Відділу.

5.6.5. Готує проекти договорів на оренду та утримання приміщень, автотранспорту, засобів зв’язку та охорону приміщень Відділу.

5.6.6. Забезпечує здійснення заходів щодо запобігання корупції і контролює їх виконання.

5.6.7. Надає відповідно до встановленого порядку пропозиції щодо видачі розпорядження про службові відрядження працівникам Відділу для вирішення питань, що випливають із покладених на Відділу завдань.

5.6.8. Несе відповідальність за результати діяльності Відділу.

5.7. Призначення, переміщення і звільнення працівників Відділу здійснюється Головою Комісії за поданням начальника Відділу при погодженні з директором Департаменту ліцензійного контролю та Членом Комісії, у встановленому законодавством порядку.

5.8. Координація діяльності Відділу Комісії, в частині проведення планових (позапланових) перевірок, здійснюється Департаментом ліцензійного контролю.

 

6. Відповідальність

6.1. Начальник та працівники Відділу відповідають за своєчасне та якісне виконання функцій, які закріплені за структурним підрозділом, збереження інформації для службового користування, конфіденційної інформації, за дотримання вимог законодавства щодо охорони праці, пожежної безпеки, а також за дотримання Загальних правил поведінки державного службовця.

6.2. Начальник та працівники Відділу несуть відповідальність згідно з законодавством за порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

 

7. Взаємодія з іншими структурними підрозділами

7.1. У процесі здійснення своїх функцій Відділ Комісії:

7.1.1. Взаємодіє з усіма структурними підрозділами НКРЕКП відповідно до вимог Регламенту Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та інших нормативно-правових актів.

7.1.2. Отримує та надає іншим структурним підрозділам документи, інформацію, яка не є службовою таємницею або не має конфіденційного характеру.

 

Начальник відділу Національної комісії,

що здійснює державне регулювання у сферах

енергетики та комунальних послуг

у Харківській області                                      В.Без’язичний

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux