Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дата розміщення на сайті: 06.11.2015
День оприлюднення на офіційному веб-сайті Регулятора: 06.11.2015
від 05 листопада 2015 р. № 11937/16/61
Київ
НКРЕКП, Лист від 05.11.2015 № 11937/16/61-15 "Облгазам рекомендовано письмово попереджати населення про можливість оформлення житлової субсидії у разі заборгованості за природний газ”

 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

ЛИСТ

05.11.2015                   № 11937/16/61-15

 

Ліцензіатам з постачання природного газу

за регульованим тарифом (за списком)

 

Пунктом 1 протоколу засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів з енергоефективності та спрощення порядку надання житлових субсидій від 21.10.2015 року, підписаного Прем’єр-міністром України А. Яценюком (голова Міжвідомчої робочої групи) (копія – додається), було рекомендовано НКРЕКП разом з Міненерговугілля, Мінсоцполітики та НАК "Нафтогаз України" вжити заходів щодо:

доповнення письмового попередження про відключення споживача від газопостачання у разі неоплати наданих послуг інформацією про можливість оформлення житлової субсидії із запрошенням до відповідного органу соціального захисту населення;

недопущення до прийняття рішення органом соціального захисту відключення від газопостачання споживачів, які подали необхідні документи для оформлення субсидії.

Враховуючи вищевикладене, на відкритому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що відбулося 29 жовтня 2015 року, було прийняте протокольне рішення №1 (копія – додається) щодо рекомендування постачальникам природного газу, які постачають природний газ побутовим споживачам, доповнити письмове попередження про відключення споживача від газопостачання у разі неоплати наданих послуг інформацією про можливість оформлення житлової субсидії із запрошенням до відповідного органу соціального захисту населення, а також не допускати до прийняття відповідного рішення органом соціального захисту відключення від газопостачання споживачів, які подали необхідні документи для оформлення субсидії.

НКРЕКП наголошує на необхідності виконання постачальниками природного газу, які постачають природний газ побутовим споживачам, вищезазначених рекомендацій, як таких, що є суспільно важливими в умовах підвищення цін і тарифів на природний газ в цей час та спрямовані на забезпечення соціального захисту малозабезпечених сімей в Україні.

Додаток: на 1 арк.

 

Член Комісії                                        Ю.Голляк

 

Додаток

До листа НКРЕКП

05.11.2015 № 11937/16/61-15


ПРОТОКОЛЬНЕ РІШЕННЯ № 1

засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, яке проводилось у формі відкритого слухання 29.10.2015

(витяг з протоколу від 29.10.2015 № 74)

Київ

 

Склад Комісії:                         Голова Комісії Вовк Д.В. (головуючий)

Член Комісії    Голляк Ю.Б.

Член Комісії    Євдокімов В.А.

Член Комісії    Машляківський Р.Л.

Член Комісії    Морозова В.І.

Член Комісії    Тарасюк В.В.

Член Комісії    Циганенко Б.В.

 

Секретар                                            Шанталій О.О.

 

СЛУХАЛИ: про надання рекомендацій постачальникам природного газу, які постачають природний газ побутовим споживачам, спрямованих на забезпечення соціального захисту малозабезпечених сімей в Україні.

 

Комісія, вислухавши думки учасників засідання, порадившись на місці, проголосувавши одноголосно, ВИРІШИЛА:

 

1. Рекомендувати постачальникам природного газу, які постачають природний газ побутовим споживачам, доповнити письмове попередження про відключення споживача від газопостачання у разі неоплати наданих послуг інформацією про можливість оформлення житлової субсидії із запрошенням до відповідного органу соціального захисту населення, а також не допускати до прийняття відповідного рішення органом соціального захисту відключення від газопостачання споживачів, які подали необхідні документи для оформлення субсидії.

2. Департаменту із регулювання відносин у нафтогазовій сфері проінформувати ліцензіатів про вищеприйняте рішення, а також надати його до Відділу інформації та комунікацій з громадськістю для розміщення на офіційному веб-сайті НКРЕКП  та Урядовому порталі

 

Голова Комісії                                    Д.Вовк

 

Член Комісії                                        Ю.Голляк

 

Секретар                                            О.Шанталій

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux