Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Звертаємо увагу ліцензіатів у сферах енергетики та комунальних послуг про необхідність здійснення своєчасної оплати за видачу ліцензій у відповідних сферах
Опубліковано 20 грудня 2017 року о 15:41



Відповідно до статті 14 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» (Закон) за видачу ліцензії справляється разова плата в розмірі одного прожиткового мінімуму, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 01.12.2017 по 31.12.2017 становить 1762 грн.), що діє на день прийняття органом ліцензування рішення про видачу ліцензії, якщо інший розмір плати не встановлений Законом.

 

Плату за видачу ліцензії, має бути внесено на рахунок Державної казначейської служби України за кодом класифікації доходів бюджету 22011500 «Плата за ліцензії, видані Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг».

 

Документом, що підтверджує внесення плати за видачу ліцензії, є копія квитанції, виданої банком, копія платіжного доручення з відміткою банку, квитанція з платіжного термінала, квитанція (чек) з поштового відділення зв’язку.

 

Статтею 14 Закону передбачено, що плата за видачу ліцензії вноситься ліцензіатом у строк не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення на порталі електронних сервісів рішення про видачу ліцензії.

 

Проте на сьогодні Міністерством юстиції України не затверджено Порядок оприлюднення інформації на порталі електронних сервісів.

 

При цьому, відповідно до пункту 8 частини другої статті 6 Закону орган ліцензування для цілей цього Закону за відповідним видом господарської діяльності, зокрема, розміщує на своєму офіційному веб-сайті інформацію про прийняті ним рішення за відповідним видом господарської діяльності.

 

Також згідно з частиною п’ятою статті 21 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону органи ліцензування, серед іншого, оприлюднюють прийняті ними рішення про видачу ліцензій на своїх офіційних веб-сайтах на наступний робочий день.

 

Отже, ліцензіати, що отримали ліцензії на право провадження господарської діяльності у сферах енергетики та комунальних послуг, повинні своєчасно та у повному обсязі здійснити оплату за видачу ліцензії у відповідній сфері у строк не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення на офіційному веб-сайті НКРЕКП рішення про видачу ліцензії та надати до Управління ліцензування копію документа, що підтверджує внесення плати за видачу ліцензії.

 

Одночасно звертаємо увагу, що відповідно до пункту 10 частини другої статті 16 Закону несплата за видачу ліцензії  є підставою для прийняття рішення НКРЕКП про анулювання ліцензії.

 

Таким чином, після отримання відповідного підтвердження щодо несплати (або несвоєчасної оплати) ліцензіатом за видачу ліцензії, НКРЕКП прийматиме рішення щодо анулювання виданих ліцензій. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux