Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
WAREG опублікувала статтю НКРЕКП «Захист водних ресурсів України: від кризи до відновлення»
Опубліковано 01 листопада 2023 року о 10:46

НКРЕКП продовжує інформувати міжнародну спільноту про діяльність та можливості співробітництва задля відновлення сфери водопостачання та водовідведення України в умовах війни. У рамках співпраці із Асоціацією європейських регуляторів водних ресурсів (WAREG) Комісія надала актуальну інформацію про стан справ у сфері централізованого водопостачання та водовідведення в Україні.

Так Україна за забезпеченістю питною водою посідає 32 місце серед 40 в Європі та входить до списку країн, яким загрожує дефіцит води. При цьому 75% води, що подається споживачам, забирається з поверхневих джерел – річок.

Існуючі проблеми із застарілими станціями водопостачання та очисними спорудами, які не справляються з поточними навантаженнями, посилилися руйнуванням та пошкодженням водної інфраструктури, спричиненими повномасштабною війною через вторгнення рф на територію України понад рік тому.

За рік війни збитки у сфері водопостачання та водовідведення внаслідок ведення бойових дій на території України оцінені приблизно у 7,5 мільярдів доларів. Інфраструктура на території бойових дій зруйнована і відновленню не підлягає. Крім того, у річках деокупованих територій вже зараз фіксуються перевищення концентрації ртуті, міді, цинку та марганцю.

Спільними зусиллями міжнародних партнерів здійснюється ремонт, відновлення та підготовка об’єктів інфраструктури до зими, що наближається. Війна вимагає мобілізації ресурсів, які можна було б інвестувати у сферу водопостачання та водовідведення.

З повним текстом статті можна ознайомитися за посиланням: https://www.wareg.org/articles/protection-of-water-resources-of-ukraine-from-crisis-to-recovery/

ДовідковоWAREG є членською організацією та платформою, в рамках якої регулятори сфери водопостачання та водовідведення країн Європи можуть знайти рішення для конкретних завдань операторів, споживачів та навколишнього середовища, спираючись на підтримку своїх членів у активній співпраці, обміні знаннями та розбудові майбутнього потенціалу.

6 червня 2023 року НКРЕКП набула статусу повноправного члена WAREG.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux