Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Відбувся круглий стіл «Шляхи підвищення ефективності роботи ТЕЦ, перехід на спалювання вугілля тощо (обговорення питання врегулювання на законодавчому рівні створення локальних ринків теплової енергії)»
Опубліковано 17 червня 2016 року о 16:46



 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, сьогодні провела консультації з громадськістю – засідання за круглим столом на тему: «Шляхи підвищення ефективності роботи ТЕЦ, перехід на спалювання вугілля тощо (обговорення питання врегулювання на законодавчому рівні створення локальних ринків теплової енергії)».

 

 

 

Метою проведення круглого столу став розгляд проблем участі ТЕЦ у конкурентній моделі ринку електричної енергії України, проведення їх реконструкції та модернізації. Обговорювались шляхи підвищення ефективності роботи ТЕЦ, зниження витрат палива та викидів, впровадження нових високоефективних технологій спалювання твердого палива. Були наведені приклади проектів реконструкції теплоелектростанцій та техніко-економічного обґрунтування доцільності переведення на спалювання вугілля та інші альтернативні види палива.

 

Учасники дійшли згоди щодо необхідності розвитку конкурентного середовища у сфері теплопостачання України, створення умов для функціонування локальних ринків теплової енергії.

У консультаціях з громадськістю взяли участь представники Громадської ради, інших інститутів громадянського суспільства, а також представники суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання.

 

Засідання за круглим столом відбулося за участі членів Комісії Бориса Циганенка та Руслана Машляківського, керівників профільних підрозділів НКРЕКП.

 

 

 

 

Під час круглого столу учасники обговорили існуючі проблеми сфери теплопостачання, а також розглянули презентації ("Экологически чисте технологи использование угольного и альтернативних топлив основа устойчивого развития енергетики и энергобезопасности Украины"; "Чернігівська ТЕЦ"; "Дарницька ТЕЦ").

 

 

 

Під час заходу відбувалася плідна дискусія між присутніми.

 

Представники Комісії запевнили, що усі пропозиції, які надійшли від громадськості та експертів, будуть розглянуті  та, у разі їх доцільності, враховані.

 

Звіт за результатами проведених консультацій з громадськістю буде оприлюднено на офіційному веб-сайті НКРЕКП. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux